MENIU

Senatorul AUR Sorin Lavric, pe cale să-și piardă și postul de profesor asociat la UNATC, din cauza mai multor afirmații controversate

Sorin Lavric, scriitor, senator AUR

Sorin Lavric declanșează o adevărată cascadă de delimitări la adresa sa în urma declarațiilor controversate făcute în ultimii ani, în prezent fiind ales senator AUR în Parlamentul României. După Uniunea Scriitorilor, a venit rândul Unversității de Artă Teatrală și Artă Cinematografică „I.L. Caragiale” să refuze orice apropiere cu scriitorul. Proaspătul parlamentar riscă să-și piardă postul de de profesor asociat la UNATC din cauza afirmațiilor jignitoare despre femei sau romi. 

 

Sorin Lavric  este profesor asociat la UNATC și predă Istoria filosofiei la ciclul de licență și Filozofia artei, la specializarea Teatrologie, la Master.

„Comunitatea universitară a UNATC ,,I.L. Caragiale” București se delimitează ferm de declarațiile publice ale domnului Sorin Lavric, pe care le consideră incompatibile cu spațiul universitar, prin definiție liber, autonom și lipsit de orice fel de manifestare cu caracter misogin, naționalist-șovin, de instigare la ură rasială, etnică sau națională, sau orice alte tipuri de discriminare. Din aceste motive, în conformitate cu Carta și Codul de etică al UNATC, a fost sesizată Comisia de etică din cadrul Universității, care analizează cazul și va prezenta cât mai curând concluziile sale”, a transmis UNATC, într-un comunicat de presă.

„Considerăm că declarațiile domnului Sorin Lavric, care nu este cadru didactic titular al UNATC, denotă o atitudine extremistă, xenofobă și misogină, venind în contradicție cu valorile europene, de care comunitatea noastră universitară este profund atașată: demnitatea umană, egalitatea, drepturile și libertățile individului. În ultimul timp, UNATC a luptat constant pentru combaterea discriminării de orice fel, a abuzurilor, a bullying-ului, promovând o atitudine de coeziune, egalitate de șanse și respect reciproc.

Membrii comunității universitare trebuie să se distingă printr-o atitudine civică menită să ducă la creșterea prestigiului UNATC, fiind încurajați să aplice principiul responsabilității personale și profesionale. Acest principiu fundamental impune evitarea comportamentelor de natură a provoca rău unei alte persoane și impune adoptarea unei conduite respectuoase în scopul menținerii unui climat adecvat, atât în mediul academic, cât și în public.

UNATC „I.L.Caragiale” este și rămâne un spațiu al promovării valorilor, ideilor, creativității și toleranței!”, a transmis, marți, Universitatea.

La începutul lunii decembrie, Uniunea Scriitorilor a anuntat că se delimitează de scriitor dupa ce in presa au aparut mai multe fragmente din ultima carte publicată de acesta anul trecut - „Decoct de femeie”, în care face afirmații nepotrivit la adresa femeilor și a romilor. Lavric este redactor la revista Uniunii - „România literară”, condusă de președintele Nicolae Manolescu. 

Citește și Sorin Lavric, lider AUR: „Vopsirea unghiilor la picioare, o stupiditate crasă”. ”Niciun bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea”

Mai multe articole despre:
sorin lavric aur senat parlament unatc