MENIU

Senator AUR, prins cu plantația de marijuana - Andrei Busuioc, probleme penale înainte de a intra în Parlament

Senator AUR, prins cu plantația de marijuana - Andrei Busuioc, probleme penale de când a candidat

Senatorul moldovean Andrei Busuioc, membru AUR, este cercetat de autoritățile din Republica Moldova pentru consum de droguri. În urmă cu șase ani, polițistii au descoperit aproape  400 de tufe de marijuana în grădina părinților săi. „Plantele au crescut singure”, spunea Busuioc, susținând  că dosarul a fost fabricat de anchetatori. Acum, conducerea AUR anunță că Busuioc ar putea fi exclus din partid, în funcție de decizia instanței. Nu este singurul caz cu probleme penale din AUR - Mihai Lasca, exclus acum din partid, a candidat și a obținut un mandat de deputat fiind judecat pentru afaceri cu bancomate și lovire. Între timp a și fost condamnat la 2 ani de închisoare.

Cum se prezintă senatorul de peste Prut: „Sunt Busuioc Andrei, senator de Vaslui. Pandemia și-a impus regulile sale. AUR a creat o platforma, pentru a comunica in siguranta, unde va asteptam sa ne adresati intrebari, interpelari, dar chiar si critici. Va multumim foarte mult”, potrivit reportajului RiseProject. 

Brigada Antidrog a descoperit că marijuana din grădina senatorului ajungea pe piața neagră din Moldova. În urmă cu 6 ani, Andrei Busuioc a stat în arest preventiv, la acel moment, pentru câteva zile. Acesta a negat că ar avea vreo legătură cu plantele găsite în grădina sa, potrivit răspunsurilor date de Andrei Busuioc la întrebările polițiștilor, relatează Realitatea PLUS

„Nu beau, nu fumez. După incident, am început să mai iau, așa , câte e o bere”, spune senatorul.

Dosarul său se judecă, în prezent, la Curtea de Apel Chișinău. Andrei Busuioc e sigur că i se va demonstra nevinovăția și susține că anchetatorii au fost demiși pentru că fabricau dosare.

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, a declarat pentru Realitatea PLUS, că, în momentul în care a intrat pe liste, conducerea nu știa de acest incident, dar Andrei Busuioc nu ar fi avut nici cazier, atunci.

„E un coleg onest și un parlametar activ”, îl caracterizează liderul AUR. „Până la decizia instanței, senatorul se bucură de prezumția de nevinovăție. În funcție de sentința instanței, conducerea va lua măsuri”, mai spune Claudiu Târziu. 

Nu este singurul membru AUR cu probleme penale care a intrat în Parlament. Deputatul de Bihor Ioan Mihai Lasca a participat la alegeri fiind judecat pentru afaceri cu bancomate și deja condamnat pentru lovire. Sentința definitivă de condamnare la 2 ani de închisoare cu suspendare a lui Mihai Lasca venit după șase luni de la preluarea mandatului de deputat. El a fost exclus din AUR în luna martie 2021.