MENIU

Semnul care îţi arată că eşti predispus la infarct

Semnul care îţi arată că eşti predispus la infarct

Migrenele pot fi un factor de risc in cazul persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare, a descoperit un studiu danez publicat in British Medical Journal si citat de Le Figaro.

Migrenele afecteaza peste 1 miliard de oameni din intreaga lume si, potrivit noilor descoperiri, pot cauza complicatii la nivelul inimii.

Infectiile miocardice, infarctul, tromboza venoasa si fibrilatiile atriale pot fi atribuite, intr-o anumita masura, si durerilor de cap. Cercetatorii de la Aarhus University Hospital si Universitatea Stanford au ajuns la aceste concluzii dupa ce au comparat fisele medicale a 51.000 de pacienti, colectate prin intermediul Registrului National Danez al Pacientilor. Toti acesti pacienti suferisera de migrene, fara sa aiba un istoric de boli cardiovasculare la acel moment. Datele analizate au fost colectate intre anii 1995 si 2003, iar intre pacientii respectivi nu exista niciun alt element de legatura, in afara de faptul ca toti ajunsesera la spital cu migrene puternice, scrie bzi.ro.

Mai multe articole despre:
infarct migrene dureri de cap