MENIU

Ministrul britanic al Sănătății dă ALARMA: Aproximativ 40% din infecțiile din Londra sunt cu noua variantă OMICRON. Ce plănuiesc autoritățile

Omicron / Profimedia

Avertisment al secretarului britanic pentru Sănătate, Sajid Javid, chiar înainte de Sărbătorile de iarnă! Oficialul susține că varianta Omicron a noului coronavirus se răspândește într-un "ritm fenomenal", așa că populația ar trebui să primească doza 3, așa numita doză booster, deoarece persoanele care s-au vaccinat de două ori sunt vulnerabile.

Javid a declarat că, deși nu a fost confirmat încă niciun deces în Anglia după infectarea cu această tulpină, Omicron se află probabil la originea a aproximativ 40% din infecțiile din Londra și că, dacă guvernul nu acționează, atunci serviciile de sănătate ar putea fi copleșite, relatează HotNews.ro.
 
"Ceea ce știm acum despre Omicron este că... se răspândește într-un ritm fenomenal, ceva ce nu am mai văzut până acum, se dublează la fiecare două-trei zile în ceea ce privește numărul de infecții. Asta înseamnă că ne confruntăm cu un val de infecții, suntem din nou într-o cursă între vaccin și virus", a afirmat secretarul britanic pentru Sănătate, pentru Sky News.

"Chiar și atunci când un virus este blând, un procent mic de persoane dintr-un număr foarte mare poate echivala cu un număr mare de spitalizări", a adăugat Javid.

Potrivit acestuia, în prezent sunt confirmate cu varianta Omicron 10 persoane spitalizate în Marea Britanie.

Reamintim că de la depistarea primelor cazuri cu tulpina Omicron în Marea Britanie, mai exact din 27 noiembrie, premierul Boris Johnson a impus restricții mai stricte. De altfel, șeful Executivului britanic a declarat, duminică, că un "val uriaș" de Omicron este pe cale să lovească națiunea.

Marea Britanie afirmă că, dacă nu se iau măsuri, până la sfârșitul lunii ar putea exista un milion de persoane infectate cu Omicron, despre care oamenii de știință spun că poate infecta persoanele dublu vaccinate.