MENIU

SEMNAL DE ALARMĂ! Sute de intervenții chirurgicale, AMÂNATE la unul dintre cele mai mari spitale de copii din țară. Care este MOTIVUL

Medic chirurg/ Foto: Profimedia

Dezastru la Spitalul Clinic pentru Copii ”Sf. Maria”, din Iași. Sute de intervenții chirurgicale au fost amânate. Aproximativ 400 de copii sunt pe lista de așteptare.

Situație incredibilă la Spitalul Sfânta Maria din iași, acolo unde sute de intervenții chirugicale au fost amânate în ultimii doi ani.

Vorbim despre aproximativ 400 de intervenții chirurgicale amânate, motiv pentru care listele cu programări se întind până în luna octombrie a acestui an. 

Printre motivele care au stat la baza acestor amânări se numără pandemia de coronavirus, reabilitarea spitalului și adresabilitatea crescută a specialităților chirurgicale. Intervențiile amânate sunt cele cronice, dar care nu reprezintă o urgență medicală, susțin reprezentanții instituției medicale. 

Managerul unității medicale a cerut extinderea sălilor de operație pentru remedierea problemei, măsură ce implică investiții serioase, dar și o perioadă de timp necesară pentru executarea lucrărilor. Costul proiectului ar urma să depășească 60.000 de euro.