MENIU

SEMNAL DE ALARMĂ pentru Guvern. Oamenii de afaceri, mai PESIMIŞTI ca niciodată

<p>2 ANI JUMĂTATE DE GUVERNARE, BILANŢ NEGRU: ŞOMAJ, SĂRĂCIE</p>

Oamenii de afaceri din România transmit un mesaj extrem de neplăcut Guvernului României: aşteptările companiilor cu privire la rezultatele lor financiare din acest an s-au erodat total.

Antreprenorii români au devenit mai pesimişti în ceea ce priveşte evoluţia afacerilor în acest an, astfel că ponderea celor care estimează o scădere a veniturilor în 2014 a crescut la 12%, de la 2% la începutul anului, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă şi audit EY.

"Dacă la începutul anului liderii de business din România aveau aşteptări majoritar pozitive în privinţa creşterii afacerilor lor în 2014, dar distribuite mai ales într-o zonă prudentă, în segmentele 1-5% şi 5-10%, cu cât ne apropiem de sfârşitul anului aşteptările suferă corecţii şi încep să se accentueze extremele: fie creşteri mai mari, pentru afacerile care au fructificat oportunităţile din piaţă, fie scăderi", se arată într-un comunicat al EY România prezentat de Mediafax.

Astfel, potrivit studiului "O nouă viziune a creşterii", publicat marţi de companie, pe zona cu aşteptări de scădere a veniturilor s-au situat 12% dintre respondenţi, faţă de doar 2% la ediţia precendentă a studiului, realizată la începutul anului 2014.

În acelaşi timp, zona de creştere 1-5% a pierdut 19 puncte procentuale, acestea redistribuindu-se mai ales în zona de aşteptări negative la această ediţie a studiului.

Studiul EY are la bază răspunsurile a 305 executivi de top şi analizează percepţia acestora în privinţa perspectivelor mediului de afaceri din România în 2014.

Răspunsurile au fost colectate în perioada 28 iulie-8 august, iar majoritatea respondenţilor (51%) provin din companii cu cifre de afaceri mai mari de 50 de milioane euro, în timp ce 54% dintre aceştia deţin funcţia de director executiv sau preşedinte.

Pe de altă parte, oamenii de afaceri aşteaptă într-o măsură mai mare decât la începutul anului ca numărul angajaţilor din compania lor să crească în 2014.

Mai multe articole despre:
oameni de afaceri antreprenori