MENIU

Semnal de ALARMĂ în Parlamentul italian! Zelenski: Ucraina este poarta pe unde Vladimir Putin vrea să pătrundă în Europa

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei / Captură video Youtube

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a tras, astăzi, un nou semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă Federația Rusă, spunând că Ucraina este la limita supravieţuirii ca urmare a invaziei rusești începute în urmă cu 27 de zile. „Pentru trupele ruse, Ucraina este poarta pe unde vor să pătrundă în Europa, dar barbaria nu trebuie lăsată să treacă", a afirmat Zelenski, înt-un adresare video către Parlamentul Italiei. spus că Italia ar trebui să înghețe activele rusești, să impună un embargo asupra mărfurilor și să blocheze porturile pentru navelerusești, relatează The Kyiv Independent. 

Volodimir Zelenski a arătat, astfel, că trebuie intensificate sancțiunile împotriva Rusiei, în timp ce țara sa continuă să lupte împotriva invaziei ordonate de Vladimir Putin: „Oraşe precum Mariupol au fost complet distruse. Oraşul avea înainte jumătate de milion de locuitori, aproape cât aveţi în Genova, în Italia. Iar acum în Mariupol nu mai e nimic, doar ruine. Imaginaţi-vă Genova complet distrusă după trei săptămâni de blocadă şi bombardamente care nu s-au oprit un minut. Imaginaţi-vă Genova distrusă, din care oamenii încearcă să scape, să plece cu autobuzul cu maşina, încercând să ajungă într-un loc în siguranţă. Şi de la Kiev, de la capitala noastră puternică. Pentru noi, Kievul este la fel de important cum este pentru voi Roma. Astăzi Kievul este la limita supravieţuirii. Kievul merită să trăiască în pace, la fel cum Roma merită să trăiască în pace eternă, la fel ca orice alt oraş din lume. Din păcate, nu este cazul. Trupele ruseşti din jurul Kievului ucid şi torturează, răpesc şi torturează copii. Asta s-a întâmplat în Europa ultima dată atunci când naziştii au ocupat alte ţări. (...)   Este timpul să faceţi tot ce puteţi face pentru a asigura pacea şi să opriţi războiul pe care Rusia îl pregăteşte de mult timp. (...) Ţinta este, în cele din urmă Europa, să controleze politica dvs., asta e ţinta, nu doar Ucraina e o ţintă. Ucraina pentru Rusia este o poartă către Europa, vor să treacă de această poartă, dar nu ar trebui să poată. V-am ajutat, am trimis medici şi personal medical în Italia în timpul pandemiei. Ne-aţi sprijinit şi nu aţi cerut nimic în schimb. Apreciem asta, dar invazia nu se opreşte. Sunt 27 de zile de război şi e nevoie să faceţi mai mult: mai multe sancţiuni, mai multă presiune”.

Președintele ucrainean, le-a spus parlamentarilor italieni că invadatorii ruși se fac vinovați de crime precum cele comise de naziști: „La Kiev torturează, violează, răpesc copii, distrug și ne iau bunurile în camioane. Ultima dată când s-a făcut asta în Europa a fost de către naziști. (...) Poporul nostru a devenit armata".

De cealaltă parte, premierul italian Mario Draghi a spus că Ucraina a oferit o rezistență „eroică” și că Italia va sprijini cererea Kievului de a adera la Uniunea Europeană, relatează Reuters, preluat de HotNew.ro.

„Aroganța guvernului rus s-a ciocnit cu demnitatea poporului ucrainean, care a reușit să înfrâneze obiectivele expansioniste ale Moscovei și să impună un cost uriaș armatei invadatoare”, a declarat Draghi în parlament, după discursul lui Zelenski.