MENIU

Semafor funcțional pe Șoseaua Antiaeriană din București, după săptămâni de proteste - FOTO

Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Bucureşti

După aproape o lună de proteste, autoritățile au montat un semafor pe Șoseaua Antiaeriană din Capitală. Vestea a fost făcută de Primăria Municipiului Bucureşti pe o rețea de socializare, în care anunță că lucrările la sursa de electricitate pentru a conecta semaforul s-au încheiat. Oamenii din zonă au protestat în fiecare seară, timp de 3 săptămâni, pe trecerea de pietoni unde un băiat de 19 ani a murit. 

Începând de luni este funcțional semaforul provizoriu de pe Şoseaua Antiaeriană, de la intersecţia cu strada Cojocaru Elena şi Vasile, a anunțat Primăria Capitalei. Măsura vine la capătul câtorva săptămâni de proteste ale locuitorilor din zona unde un tânăr de 19 ani a fost omorât recent pe trecerea de pietoni.

„Începând de astăzi, semaforul provizoriu de pe Şoseaua Antiaeriană, de la intersecţia cu Strada Cojocaru Elena şi Vasile este funcţional.

Administraţia Străzilor Bucureşti a finalizat lucrările de conectare la sursa de electricitate şi continuă procedura legală pentru amplasarea semafoarelor permanente.

Ramintim că pentru montarea permanentă a unui semafor trebuie urmaţi paşii legali prevăzuţi de legislaţia în vigoare, respectiv: obţinerea avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie (care a fost emis), realizarea studiului de fezabilitate, aprobarea indicatorilor tehnico-economici, proiectarea şi execuţia”, a anunțat Primăria Municipiului Bucureşti pe o rețea de socializare.

Oamenii spun că pe trecerile de pietoni de pe strada Antiaeriană au loc frecvent accidente, iar din 2012 au făcut demersuri la Primăria Capitalei să pună un semafor cu buton de comandă pentru pietoni, însă fără rezultat.