MENIU

Continuă SEISMUL în sistemul bancar. Băncile au primit o LOVITURĂ ÎN PLEX pe burse

<p>Transformarea EximBank, misiune imposibilă?</p>

Acţiunile băncilor care nu au trecut testele de stres realizate de Banca Centrală Europeană (BCE) şi Autoritatea Bancară Europeană (EBA) în regiune au scăzut puternic ieri, cele mai mari pierderi fiind înregistrate de instituţiile de credite italiene, informează Bursa.ro.

În cazul băncilor italiene, "Banca Monte dei Paschi di Siena" SpA, a treia mare bancă din ţară şi, totodată, cea mai veche, are cel mai mare deficit de capital de acoperit, de 2,1 miliarde de euro.

Titlurile "Banca Monte dei Paschi" au coborât cu peste 22% pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, pe piaţa din Milano, însă spre finele zilei declinul a fost ceva mai mic, de 19,3%, la 80,7 eurocenţi. Titlurile "Banca Carige" SpA, altă bancă italiană care nu a trecut verificarea BCE, au pierdut aproape 16%, ajungând la 7,86 eurocenţi.

Tot la Milano, acţiunile "Banca Popolare di Milano" Scarl au coborât cu 5,4%, la 60,90 eurocenţi.

Cele trei bănci greceşti care nu au trecut testele de stres sunt "National Bank of Greece" (NBG), "Eurobank" şi "Piraeus Bank", însă numai primele două vor trebui să strângă noi fonduri de 2,960 miliarde de euro.

La Atena, titlurile "National Bank of Greece" au scăzut cu 7,8%, la 2,13 euro, cele ale "Eurobank" - cu 1,7%, la 29 eurocenţi. Acţiunile "Piraeus" aveau, la ora locală 18:00, un curs nemodificat faţă de ultima zi a săptămânii trecute: 1,30 de euro. Titlurile "Alpha Bank" au pierdut 4,1%, ajungând la 58,5 eurocenţi, deşi banca nu are nevoie de capital suplimentar. Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
bănci Sistem bancar