MENIU

Șeful Statului Major al Apărării, vizită importantă în SUA - Ce întâlniri la nivel înalt are Daniel Petrescu

Șeful Statului Major al Apărării, vizită importantă în SUA - Ce întâlniri la nivel înalt are Daniel Petrescu

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, se află într-o vizită oficială în   Statele Unite ale Americii în perioada 12 – 18 iulie.

Daniel Petrescu are întâlniri cu preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, generalul Mark A. Milley, și cu alți oficiali militari NATO și americani de rang înalt, potrivit comunicatului de presă transmis de Ministerul Apărării Naționale.

Vizita șefului Statului Major al Apărării face parte din acțiunile de consolidare a cooperării cu Statele Unite în domeniul apărării. Relațiile solide și dinamice de colaborare dintre militarii români și americani reprezintă o componentă vitală a Parteneriatului Strategic, care urmărește consolidarea securității României şi promovarea țării noastre ca vector de stabilitate în Europa de Sud-Est, se mai arată în comunicat.

Este prima vizită a șefului Statului Major al Apărării în SUA după instalarea Administrației Biden și după ce România a primit statutul “Dependable Undertaking” (DU). Obținerea acestui statut permite încheierea contractelor de achiziții de echipamente militare fără a mai fi nevoie de avans, astfel că derularea programelor guvern la guvern de tip LOA (Letters of Offer and Acceptance) este posibilă prin programarea trimestrială a plăților pe întreaga perioadă de derulare a acestora.