MENIU

Șeful spionajului rus compară SUA cu mașina de propagandă nazistă

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Șeful spionajului rus a comparat miercuri Departamentul de Stat al SUA cu mașina de propagandă nazistă din al Doilea Război Mondial construită de Joseph Goebbels, susținând că Washingtonul a lansat o campanie de mesaje anti-Rusia pe rețelele de socializare.

Serghei Narîșkin, șeful agenției ruse de informații externe (SVR), a declarat că Statele Unite încurajează răspândirea de informații false pe popularul serviciu de mesagerie Telegram în încercarea de a „discredita” și „dezumaniza conducerea politică și militară a Rusiei în ochii poporului rus” , transmite Reuters.

„Acțiunile lor au multe în comun cu tradițiile ministerului de educație publică și propagandă al celui de-al Treilea Reich și ale șefului acestuia, Joseph Goebbels”, a afirmat Narîșkin într-o declarație publicată pe site-ul SVR.

Narîșkin nu a furnizat nicio dovadă care să susțină afirmațiile privind o campanie de informare susținută de SUA. Rusia acuză în mod regulat Occidentul că finanțează și susține mișcările anti-Kremlin și a etichetat în ultimii ani zeci de grupuri independente pentru drepturile omului și instituții media din Rusia drept „agenți străini”.

Reprezentanții Departamentului de Stat al SUA nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Mai multe articole despre:
spionaj masina propaganda nazista