MENIU

ŞEFUL secţiei de CARDIOLOGIE de la Spitalul din Constanţa,PRINS în FLAGRANT când primea 3.000 de lei

<p>Medic prins &icirc;n flagrant</p>

Şeful secţiei de cardiologie de la Spitalul Judeţean Constanţa, Marius Militaru, a fost prins, luni, în flagrant în timp ce primea 3.000 de lei, solicitaţi de medic pentru a accepta să opereze un pacient. Alături de el a fost reţinut şi medicul anestezist Dorin Arhire.

UPDATE: Managerul Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână, a declarat luni că acțiunea DNA la Secția de Chirurgie Cardiovasculară a fost declanșată în urma informațiilor primite de la un pacient care fusese internat, operat și externat pe data de 11 decembrie.

Dănuț Căpățână a afirmat, într-un comunicat, că în cursul dimineții a fost înștiințat de lucrători ai DNA că au un mandat de percheziție pentru Secția de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei", existând suspiciunea unei fapte de corupție, respectiv primire de foloase necuvenite, fiind incriminați medicul șef al secției, Marius Militaru, și medicii anesteziști Dorin și Nicoleta Arhire.

Şeful secţiei de cardiologie de la Spitalul Judeţean Constanţa condiţionase primirea a 3.000 de lei de operaţia vitală pentru pacient. Medicul a fost prins în flagrant de poliţişti.

Atât medicul anestezist, cât şi un alt medic din echipă vor fi duşi, în calitate de complici, alături de medicul şef cardiolog, la audieri, la Parchetul din Constanţa.