MENIU

Șeful IPJ Ilfov, sancționat după ce a început anchetarea fraților Tate - De ce au fost cercetați milionarii în secret

Sefu IPJ Ilfov, Cristian Perșinaru, a fost sancționat de conducerea Poliției Române, pentru abateri disciplinare în legătură cu ancheta deschisă pe numele fraților Andrew și Tristan Tate.

Cristian Perșinaru a fost sancționat pentru abateri disciplinare în legătură cu ancheta deschisă pe numele fraților Andrew și Tristan Tate, au spus, în exclusivitate pentru Gândul, surse judiciare. În urma scandalului, comisarul șef Cristian Perșinaru ar fi ratat o funcție de conducere în cadrul Inspectoratului General al Poliției.  

Polițiștii au descins pentru prima dată în vila din Pipera în care funcționa studioul de videochat al fraților Tate în aprilie anul trecut, după o sesizare făcută de un oficial al Ambasadei SUA la București. Atunci, o tânără americancă, atrasă în România prin metoda „loverboy” de către Andrew Tate, anunțase că este sechestrată, iar un oficial al reprezentanței diplomatice ar fi sunat direct la Poliția din Ilfov.

Șeful IGPR - chestorul Benone Matei ar fi dispus imediat un control la IPJ Ilfov, care i-ar fi vizat, pe lângă comisar șef Cristian Perșinaru, pe șeful Serviciului de Investigații Criminale și pe șeful Poliției Orașului Voluntari.

În urma verificărilor, inspectorul șef al IPJ Ilfov ar fi fost sancționat cu mustrare scrisă. Conform surselor Gândul, cu toate că mustrarea scrisă este cea mai ușoară sancțiune disciplinară, ofițerul ar fi pierdut, din acest motiv, o funcție importantă pe care o viza în cadrul Poliției Române.

Ulterior, dosarul fraților Tate a fost preluat de DIICOT. În rezent, frații sunt arestați pentru 30 de zile.

Mai multe articole despre:
sef ipj ilfov ancheta frati tate sanctiuni