MENIU

Șeful Autorității Electorale Permanente, vizat de o anchetă a Agenției de Integritate

Constantin-Florin Mitulețu-Buică (Inquam/George Călin)

Noi probleme pentru președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică. Acesta este investigat de Agenția Națională de Integritate pentru că și-ar fi angajat cumnata la Biroul teritorial Dolj al AEP.

Mitulețu a confirmat că i s-au cerut documente din partea ANI, însă a negat speculația că ar fi semnat angajarea rudei din Craiova, potrivit unui post TV. Pe de altă parte, persoana respectivă și-a dat demisia din funcție.

„Este o problemă personală și nu vă pot da detalii. (...) Pur și simplu au fost solicitate documentele despre activitatea mea. Din acele documentele nu reiese o legătură. Nu e niciun conflict de interese sau incompatibilitate”, a declarat Mitulețu-Buică pentru Digi 24.

În perioada în  care a fost consilier în cadrul biroului teritorial Dolj al AEP, persoana respectivă a a încasat 29.500 de lei, pentru câteva luni din 2019 și 62.000 de lei, în 2020.

Constantin-Florin Mituleţu- Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), este acuzat că a plagiat peste jumătate din teza de doctorat susținută în 2016 în cadrul Universtității Naționale de Apărare „Carol I”. Titlul de doctor i-a fost retras de CNATDCU însă acesta încă se află în funcție, potrivit Europa Liberă.

Mai multe articole despre:
președintele AEP Mituletu-Buic ANI ancheta dosar