MENIU

Șefii Poliției, reacție în scandalul uniformelor cu plasă de țânțari la subraț și buzunare atât de mici încât nu intră mâna

Mostră uniformă (stânga) și produsul livrat (dreapta) - foto: Europol

Conducerea Poliției Române a reacționat după sesizarea sindicatului Europol privind proasta calitate a noilor bluze de uniformă. Deși, în esență, șefii Poliției recunosc faptul că reclamațiile sunt justificate, în comunicat se amintește faptul că „au fost transmise în teritoriu recomandări cu privire la portul corect al uniformei”.

„În urma semnalărilor realizate de unele sindicate și a informațiilor apărute în spațiul public, pe parcursul săptămânii trecute, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române au solicitat celor 42 de unități teritoriale de poliție (DGPMB și IPJ-uri) să transmită dacă au semnalări din partea polițiștilor, cu privire la noua uniformă," a transmis Poliția Română.

Reprezentanții IGPR au precizat că le-au transmis reprezentanților firmelor care au livrat uniformele să schimbe echipamentele cu probleme, având în vedere că acestea sunt în perioada de garanție. De asemenea, acestea vor fi evaluate într-un laborator de specialitate.

"Totodată, au fost transmise în teritoriu recomandări cu privire la portul corect al uniformei, în special cu privire la poziționarea corectă a centurii,” a mai precizat IGPR.

Reacția a venit după ce sindicatul Europol a transmis că noile elemente de uniformă ale polițiștilor sunt de proastă calitate și nu seamănă cu mostrele prezentate de fabricanți. Un exemplu a fost bluza uniformei, care în realitate are la subraț plasă de țânțari, deși mostra avea o țesătură specială în acest sens.