MENIU

Ședință de urgență la Cotroceni. Noi decizii pentru populație

Klaus Iohannis, președintele României

Președintele Klaus Iohannis a convocat, pentru a doua săptămână la rând, o ședință la Palatul Cotroceni pentru analizarea evoluției epidemiei de coronavirus și a situației în care se află România la acest moment.  

 

La ședința cu șeful statului, care va începe la ora 15.00, vor participa mai mulți specialiști din domeniul medical.

Astfel, la Palatul Cotroceni vor fi prezenți premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentu Situații de Urgență, ca și reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, dar și alți specialiști, ca directorul Institutului Național de Sănătate Publică, al Institutului Cantacuzino și managerul Spitalului de boli infecțioase Brașov, Andreea Moldovan. 

După discuțiile acestora în legătură cu situația locurilor existente în acest moment in spitale, numărul paturilor disponibile COVID de la Terapie Intensivă, rămâne de văzut dacă președintele va susține o declarație de presă pentru a prezenta concluziile de la Palatul Cotroceni.

Prima întâlnire de lucru pe tema situației COVID-19 din România a avut loc în urmă cu o săptămână, pe 3 noiembrie.

România se menține pe aceeași curbă ascendentă coronavirus, având o rată cumulativă a numărului de infectări de peste 480, dar și o rata alarmantă de mortalitate de 7,7 în ultimele două săptămâni, raportate la 100.000 de locuitori, potrivit datelor Centrului European al Bolilor.

Potrivit ultimului raport coronavirus anunțat luni , 9 noiembrie, de autorități, de la începutul epidemiei în țara noastră, s-au infectat cu noul coronavirus 306.991 de români, cu cele mai multe cazuri în Capitală, Brașov, Cluj și Iași. Dintre cei peste 300.000, au murit, din nefericire, 8.009 de persoane. Pe de altă parte, 206.793 de oamen iau fost declarați vindecați.

Până luni, 9 noiembrie, în secțiile ATI s-a depășit din nou cifra de 1.000.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.688. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la ATI. 

De asemenea, potrivit bilanțului coronavirus de până acum, 41.024 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus erau în izolare la domiciliu, iar 24.762 de persoane se aflau în izolare instituționalizată. Iar 72.980 de persoane se aflau în carantină la domiciliu și 19 persoane erau în carantină instituționalizată.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis coroavirus romania