MENIU

USR-PLUS aruncă în aer bugetul Capitalei! Oamenii lui Voiculescu vor să controleze spitalele

Nicusor Dan/sursa foto: INQUAM

Consilierii USR PLUS amenință că nu votează astăzi, bugetul Capitalei, dacă viceprimarul Horia Tomescu, omul lui Vlad Voiculescu, nu primește drept de semnătură pentru a decide soarta spitalelor din București.

Bugetul va fi votat astăzi în ședință, cel puțin asta spuneau cei din PNL in conferința de presă. Ei vor să voteze bugetul in forma lui inițială. Rămâne însă de văzut dacă bugetul rămâne în forma aceasta, mai ales că membrii USR PLUS spuneau că e un buget neaplicabil.

Aceștia ar vrea  ca viceprimarul Horia Tomescu să primească drept de semnătură pentru cele 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei. 

Vorbim aici despre o promisiune pe care i-ar fi făcut-o Nicușor Dan lui Vlad Voiculescu în campania electorală, că acesta se va ocupa de spitale dacă va fi viceprimar. În momentul în care Vlad Voiculescu a ajuns la Ministerul Sănătății, aceste post i-ar fi venit lui Horia Tomescu.

Viceprimarului i-au fost delegate atribuțiile, dar în momentul actual nu are drept de semnătură. Vorbim despre miza schimbării managerilor de spitale, aceste numiri ar urma să fie făcute prin concurs, dar și despre bugetul de 355 de milioane al ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București). Dacă bugetul nu este adoptat până în data de 7 mai, primăria intră în incapacitate de plată, iar bucureștenii vor fi afectați în mod direct.

O poziție legată de această situație a oferit și Aurelian Bădulescu, liderul consilierilor PSD din Primăria Capitalei.

Aurelian Bădulescu: Lupta pe ciolan. Interesele acestor două partide care formează o majoritate sunt să-și pună oameni în funcții publice. Faptul că se bat atât de evident pe funcții și nu îi interesează ce urmează să se întâmple cu Bugetul Capitalei este de evidență. Ce mă surprinde este că discută mai mult de PSD și nu discută de partenerul dumnealor de ciolan, USR, care nu face decât să aibă o poziție contradictorie și să nu dea votul primarului. De ce? Urmează să vedeți în continuare aceeași veșnică poveste de numiri de oameni și nu de interesele orașului.

Conform Agerpres, cheltuielile bugetului general centralizat al Capitalei pe anul în curs sunt de circa 9,64 de miliarde de lei. Bugetul local prevede la venituri 6,9 miliarde de lei, iar la cheltuieli - circa 6,95 de miliarde de lei.

Investițiile propuse în Bugetul Capitalei pe 2021

Pe lista investiţiilor se numără: Sală Multifuncţională - Complex sportiv Lia Manoliu - 1,4 milioane de lei, realizarea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public şi a drumurilor aferente ansamblului Henry Coandă, lot I şi lot II - 13,2 milioane de lei, revizuirea Planului Urbanistic General al Municipiului Bucureşti - 5 milioane de lei, finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în Municipiul Bucureşti - Etapa II - aproximativ 700 de milioane de lei, extinderea SEAU (Stația de Epurare a Apelor Uzate, n.r.) şi construirea incineratorului de nămol - 360 de milioane de lei, reabilitarea casetei şi sistemului său principal de drenare pe partea stângă a casetei (în sectoarele Ciurel-Unirii-Vitan) - 178 de milioane de lei, reabilitarea a circa 32 de kilometri din reţeaua de termoficare - 116 milioane de lei, pasajul Doamna Ghica - 39 de milioane de lei.

Mai multe articole despre:
usr-plus bucuresti nicusor dan vlad voiculescu