MENIU

Ședință CRUCIALĂ, după HAOSUL din finanțele țării: Ciolacu și Ciucă, față în față cu 2 miniștri - Se iau decizii majore pentru români

Ședință crucială a coaliției de guvernare după HAOSUL din finanțele României. Guvernanții pregătesc majorări de taxe care vor fi suportate în final tot de românii de rând. Decizii importante ce vizează scumpirea mai multor produse și creșterea de TVA sunt analizate, la Guvern, de premierul Marcel Ciolacu și liderul PNL, Nicolae Ciucă, și miniștrii de resort.

Continuă haosul din finanțele țării, iar românii sunt tot mai aproape de a deconta nota de plată pentru incompetența funcționarilor și promisiunile populiste.

Asta pentru că se pregătesc masuri pe care le vom resimți cu toții la buzunar, potrivit Realitatea PLUS.  Cu o gaura la buget de cel puțin 20 de miliarde de lei, guvernanții vor sa crească TVA la mai multe produse.

Ședința la care participă premierul, președintele PNL, fostul, dar și actualul ministru de finanțe este programată la ora 14.00. la întâlnirea de lucru, în afară de Marcel CIolacu și Nicolae CIucă, sunt prezenți fostul ministru de FInanțe Adrian Câciu, actual ministru al Investițiilor Europene, și actualul ministru de Finanțe, Marcel Boloș, fostul ministru de la Fondurile Europene.

Decizii importante pentru toți românii urmează să fie luate pentru a aviza măsuri fiscale pentru o colectare mai bună la buget și încadrarea în deficitul bugetar. Sunt vizate de creșteri de prețuri anumite alimente, servicii, în sectorul HORECA; de catering, dar și majorări de TVA, printre care și acciza la tutun și alcool.

 

CE PRODUSE ȘI SERVICII AR PUTEA FI MAI SCUMPE

 

majorare TVA la:
- produse alimentare 9% (creștere) 19%
- restaurant, catering 9% (creștere) 19%
- produse bio 5% (creștere) 19%
- cărți 5% (creștere) 19%
- intrare muzee 5% (creștere) 19%
- cazare, hotel 5% (creștere) 19%

sursa: Realitatea PLUS

 

CE MAJORĂRI DE TAXE SUNT ANALIZATE ÎN COALIȚIE

 

-taxa de licențiere pentru jocuri de noroc
-accizele la tutun și alcool
-contribuția la sănătate în agricultură/construcții
-impozit pe dividende
-taxă de solidaritate pentru marile companii
- supraimpozitarea salariilor mari

sursa: Realitatea PLUS