MENIU

Şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în care urma să se discute despre redeschiderea activităţilor culturale și a restaurantelor, AMÂNATĂ

Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, anunţată pentru miercuri, în care urma să se discute despre redeschiderea activităţilor culturale în sălile de teatru şi cinematograf, a restaurantelor, precum şi despre regulile de protecţie sanitară privitoare la campania electorală pentru alegerile locale, a fost reprogramată pentru joi după-amiază, potrivit unei informări a Guvernului.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă discută mâine ordinul comun privind regulile de protecţie sanitară pe timpul campaniei electorale şi măsurile referitoare la redeschiderea teatrelor, cinematografelor şi restaurantelor.

Reprezentanții HORECA au avut, miercuri, o întâlnire cu premierul Ludovic Orban.

Dragoş Petrescu, reprezentant al sectorului HORECA, a cerut Guvernului să permită deschiderea restaurantelor de la 1 septembrie, avertizând că „400.000 de angajaţi sunt cu slujbele în pericol”. Restricţiile propuse sunt: folosirea la jumătate a spaţiilor, maxim 6 persoane la masă şi măşti.

„Noi am solicitat premierului să deschidem la 1 septembrie. La nivel naţional e important să deschidem la 1 septembrie. Avem 400.000 de angajaţi cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai aşteptăm. Evident, vor fi excepţii punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu e ţinut sub control”, a declarat Dragoş Petrescu, preşedintele HORA, după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban.

Și preşedintele Klaus Iohannis a declarat că teatrele şi cinematografele, sălile de spectacol se vor putea redeschide, probabil din 1 septembrie, în condiţii speciale de siguranţă.

"Sunt două domenii în care consider că e important să se reia activitatea atât cât se poate şi acolo unde se poate, în condiţii de siguranţă. Primul sector, la care ţin foarte mult, e zona culturală. Teatrele şi cinematografele, sălile de spectacol se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie, sigur în condiţii speciale de siguranţă, vor fi lăsate locuri libere între spectatorii, toată lumea să poarte mască. Cred că e important ca, acolo unde condiţiile permit, să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură? Cred că e important", a declarat Klaus Iohannis.

Mai multe articole despre:
sedinta