MENIU

Şedinţa Comisiilor reunite de buget, la Parlament

Lucrările Comisiilor reunite pentru buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat au început sâmbătă dimineață.

UPDATE: Comisiile de specialitate ale Parlamentului au aprobat, sâmbătă, bugetul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) în forma propusă de Guvern.

UPDATE 12.00: Bugetul Camerei Deputaților - în sumă de 245.617.000 lei - a fost aprobat de Comisiile parlamentare de buget-finanțe.

Proiectul de buget pentru Curtea de Conturi în forma propusă de Guvern, aprobat, însă președintele Curții, Nicolae Văcăroiu, a atras atenția că plata salariilor nu poate fi acoperită pentru ultimele două luni ale anului.

Comisiile reunite pentru buget din Camera Deputaților și Senat au întocmit, sâmbătă, un raport favorabil cu un amendament admis pentru bugetul alocat Curții Constituționale în anul 2017.

UPDATE 11.00: Bugetul Administrației Prezidențiale a fost aprobat, sâmbătă, de Comisiile de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului în forma Guvernului, fiind respins un amendament al PNL privind suplimentarea acestuia.

Bugetul Administrației Prezidențiale este de 41.000.000 de lei.

La ședință au loc dezbateri cu ordonatorii principali de credite în vederea elaborării rapoartelor asupra proiectul legii bugetului de stat și a proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017.

La proiectul bugetului de stat au fost formulate 950 de amendamente. 

Potrivit programului aprobat de Parlament, dezbaterile din comisii urmează să fie finalizate duminică seară.

Sursa: agerpres.ro

Mai multe articole despre:
parlament buget