MENIU

Secretul unui ten fără cusur pe timp de vară. Încearcă și tu această mască miraculoasă

Vara este o perioadă dificilă pentru pielea ta. Pentru a contracara efectele negative cauzate de intemperii, trebuie să acorzi o atenție sporită îngrijirii tenului. Folosește tratamente naturiste pentru a suplimenta „rația zilnică de apă și hrană” necesară unui ten sanatos. 

Împrospătează-ți tenul, scăpând de toate coșurile și petele roșii prin folosirea unor masti faciale simplu de realizat acasă, pe care le poți pune în practică începând chiar de astăzi.

Una dintre ele este masca naturistă cu miere și lămâie, după cum relatează tonica.ro:

Se cunoaște faptul că cea mai bună prietenă a tenului unei femei nu este alta decât mierea! Măștile de față cu miere fac adevărate minuni pentru orice tip de ten: uscat, mixt, gras, îmbătrânit, acneic etc. Tot ce trebuie să faci este să ai la îndemână miere, câteva lpmîi și… o farfurie.

Într-o farfurie curată se pune puțină miere și apoi se toarnă câteva picături dintr-o lămâie stoarsă. Atenție însă, mierea nu trebuie să fie prea lipicioasă, astfel încât să nu o poți întinde pe suprafața pielii. Amestecă bine și mai toarnă pe parcurs câteva picaturi de lamaie, pana cand se obtine o pasta nu foarte lipicioasa. Mierea are proprietati antimicrobiene, antioxidante si, in acelasi timp, este si lipicioasa. Astfel, mierea curata in profunzime tenul,  inlatura praful, pielea moarta si microbii din pori, impiedicand si instalarea infectiilor. Antioxidantii din miere ajuta la intinerirea tenului. Desi are proprietati astringente, lamaia, in combinatie cu uleiuri vegetale sau grasimi naturale, poate fi folosita si in tratamentul tenului deshidratat, conferindu-i, datorita continutului mare de vitamina C, o protectie optima contra actiunii frigului.

Mai multe articole despre:
sănătate miere vara ten piele masca faciala