MENIU

Secretul pe care nu îl spune nimeni. Ce rol are, de fapt, glanda pineală

Civilizațiile antice știau de existența glandei pineale și îi cunoșteau importanța deosebită. Astăzi se vorbește puțin despre glanda pineală și motivele pentru care oamenii din vechime îi venerau importanța. Glanda pineală sau epifiza, cunoscută și ca „al treilea ochi”, este o formațiune de formă conică din creier, responsabilă pentru secreția de melatonină și cu rol fundamental în reglarea somnului și a stării de veghe.

Localizată în centrul creierului, glanda pineală ocupă un spațiu foarte mic între cele două emisfere. În urmă cu mii de ani, egiptenii și alte civilizații avansate îi cunoșteau importanța crucială. Astăzi, însă, informația disponibilă publicului larg fost curățată de orice urmă de esoterism, iar epifiza este văzută ca un simplu „motoraș” biologic, ca oricare altă parte a corpului. Rolul său covârșitor pentru eforturile fiecărui individ de atingere a potențialului maxim este astăzi aproape necunoscut și foarte puțin studiat.

Glanda pineală a fost văzută mult timp drept portalul care face legătura între lumile fizică și spirituală, cele două planuri în care trăim concomitent cu toții. Când este activată glanda pineală, omul are acces la o stare de beatitudine și iluminare și își conștientizează potențialul de a pune în practică orice produs al minții sale. Tehnicile de activare a glandei pineale includ yoga și meditația.

Este important de ştiut că decalcifierea glandei pienale nu este doar pentru persoanele care vor să-şi îmbunătăţească vederea celui de-al treilea ochi şi să poată primi informaţii din lumea spirituală cu şi pentru cei care, pur şi simplu, doresc să aibă grijă de corpul lor.
Glanda pineală, sau epifiza, este un mic organ aşezat aproape în centrul creierului. Este influenţată de lumină şi are legătură cu ciclul zi-noapte, cu somnul şi cu dezvoltarea sexuală.

Iată câteva dintre funcţiile acestei glande misterioase.

– Secretă melatonină, hormonul somnului.

– Reglează funcţiile endocrine.

– Converteşte semnalele sistemului nervos în semnale endocrine.

– Determină sentimentul de somn.

– Influenţează dezvoltarea sexuală.

Iată câteva lucruri care pot ajuta la decalcifierea şi detoxifierea glandei pineale.

– Evită fluorul. Fluorul este toxic pentru organismul uman.

– Consumă multe fructe şi legume în special produse bio.

– Renunţă la alimentele procesate.

– Evită mercurul. Mercurul este extrem de toxic.

– Menţine-ţi gândurile şi acţiunile pozitive.

– Plantele medicinale precum pelinul, lucerna, pătrunjelul, centela asiatică (gotu kola) au proprietăţi incredibile de decalcifiere a glandei pineale.

– Meditează în fiecare zi.

– Bea apă alcalină sau apă distilată îmbogăţită cu minerale.

– Evită, pe cât posibil, consumul de carne şi mai ales junk food-ul.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Mai multe articole despre:
sănătate glanda pineală