MENIU

"Secretul murdar" al Paulei Tănase, prima candidată la șefia DNA

Paula Tanase

Paula Tănase, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, primul candidat la nouă selecție organizată de Ministerul Justiției pentru funcția de șef al DNA, s-a făcut remarcată prin modul în care a aplaudat modificările aduse de PSD-ALDE la legile justiției, criticate la unison de societatea civilă, partenerii occidentali și comunitatea magistraților.

Paula Tănase este unul dintre magistrații care l-au lăudat în mod public pe Tudorel Toader. În plus, ea susține că președintele României ar trebui să fie scos din procedura numirii șefilor din Justiție, iar Parlamentul să aibă acces la numiri.

Paula Tănase a intrat în magistratură în 1996 și a mai candidat, fără succes, pentru șefia DNA în 2012. Recent, ea s-a declarat de acord cu modificările propuse de ministrul Justiției, Tudorel Toader, la Legile Justiției.

"Ajungem la discuția cu Legile Justiției care pot fi îmbunătățite. Absolut susțin de ani buni răspunderea magistraților, sunt de acord cu propunerea ministrului Justiției că statul să se întoarcă împotrivă magistraților care comit greșeli cu rea credință.

Nu vi se pare că această prevedere rămâne suspendată, nu e terminată, s-ar cere completarea ei? Un magistrat care reputeaza achitări imputabile și evoluează în carieră până la pensie trebuie lăsat să distrugă destine? Nu trebuie limitată această evoluție profesională? Cu siguranță, da", declara Paula Tănase, potrivit Ziare.com.

Despre înființarea secției de investigare a infracțiunilor făcute de magistrați, această susținea: "Se dorește o direcție sau o secție. Diferență care se face pe această reglementare vizează modalitatea de numire a procurorului șef în cadrul direcției, nu a secției și procedura de selecție personală a lui.

Ministrul Justiției ar propune numirea procurorului-șef și cu avizul procurorilor numește președintele, o secție înființată la Parchetul General, cu numirea procurorului-șef. Eu aș propune înființarea unei secții".

"Numirile șefilor în justiție ar trebui făcute de CSM, dar plenul CSM-ului întregit, suplimentat cu reprezentanți ai societății civile: Președintele României ar trebui exclus din ecuația numirilor. Parlamentul ar trebui să aibă acces la numiri", a mai spus procurorul.

De altfel, aceleasi idei au fost reluate de Paula Tanase intr-un interviu pentru publicatia Lumea Justitiei, apropiata postului Antena3.

Mai multe articole despre:
0 DNA paula tanase