MENIU

Secretul frumuseţii franţuzoaicelor! Ce beau în fiecare zi

Secretul frumuseţii franţuzoaicelor! Ce beau în fiecare zi

Franţuzoaicele sunt printre cele mai admirate femei din lume şi au un farmec greu de definit - elegan­te, ra­finate, misterioase... În ţara care dă tonul modei şi parfumurilor, simpli­tatea şi naturaleţea sunt la mare preţ. Mis­terul frumuseţii lor nu a fost încă dez­legat. Iată, însă, câteva "repere":

Franţuzoaicele...

*... de la vârste fragede, îşi îngri­jesc meticulos pielea şi părul. Ele iau în serios în­grijirile cosmetice, astfel că din rutina zilnică nu lipsesc demachie­rea, aplicarea cre­melor şi serumurilor de zi şi de noapte. În loc să aştepte îm­bătrânirea şi să lupte contra ei, ele preferă să folosească mijloace care îi amână şi îi "catifelează" efectele. Fran­ţuzoaicele au mare grijă ca părul să fie mereu tuns impecabil şi să fie proaspăt spălat, pentru că "părul îngrijit şi pan­tofii de bună calitate te fac să arăţi sănătos şi atractiv", spun ele.

*... folosesc cu încredere reţete şi reme­dii vechi, "de la bunica", sau "din că­mară". Franţuzoai­cele au pro­priile ri­tua­luri de înfru­mu­seţare, cu pro­duse de casă, transmise de generaţii, cu in­gre­­di­ente care pot fi gă­site în bu­cătărie. Foarte popu­lare, fo­losite în măşti pen­tru păr şi faţă, sunt vinul, strugurii, uleiul de măs­line, iaurtul, untul, roz­ma­rinul. O re­ţetă stră­ve­che, de mas­că pentru păr stră­lucitor, este amestecul din găl­­benuş de ou, rom şi ulei de măsline, ca­re se întinde şi se lasă pe păr timp de 2 ore. De aseme­nea, reţetele şi ingre­dientele diferă în funcţie de zonă. Ast­fel, lavanda, verbi­na şi migdalele sunt ingrediente folo­site în sudul Franţei, iar merele şi al­gele marine sunt "ve­dete" în Bretania.

*... nu sunt obsedate să aibă corpul "lucrat" la sală. În comparaţie cu sura­tele lor din alte ţări, care "trag de fiare" din greu, pentru a se păstra în formă, franţuzoaicele au o atitudine mult mai relaxată în legătură cu acest subiect. Nu o să le vedeţi prea des intrând într-o sală de sport, pe care o consideră un loc "de tortură", unde sunt supuse unor exerciţii grele şi plictisitoare. Ele îşi păstrează linia corpului zveltă, pentru că merg mult pe jos sau aleg variante plăcute şi mai uşoare de sport, cum ar fi gimnastica în apă, "aqua gym": mai distractivă şi mai interesantă.

*... iubesc apa. Franţuzoaicele ştiu că "apa este sursă de viaţă" şi că, dacă beau destulă apă, pielea va fi sănătoasă şi strălucitoare. De asemenea, Franţa este renumită pentru numeroasele sale izvoare de apă minerală, iar calităţile acestora sunt adesea exploatate în pro­duse de frumuseţe.

Sursa: formula-as.ro

Mai multe articole despre:
Franţa frumuseţe ten franţuzoaice