MENIU

SECRETUL boom-ului economic din Ungaria e și secretul EȘECULUI românesc

<p>Premierul ungur Viktor Orban</p>

Economia Ungariei a avansat în cel mai alert ritm din ultimii opt ani, Produsul Intern Brut (PIB) din al doilea trimestru urcând cu 3,9% faţă de anul trecut. Unul dintre secretele acestei creșteri RECORD este legat de performanțele remarcabile ale producţiei de automobile, informează Bloomberg. GIGANȚII AUTO care au ales Ungaria în ultimii ani au REFUZAT locații din România din cauza lipsei de autostrăzi din țara noastră.

Creşterea de 3,9% a PIB-ului este cea mai mare din primul trimestru din 2006 până în prezent, se arată în raportul preliminar al Biroului de Statistică ungar dat publicităţii joi.

Rezultatul depăşeşte estimările economiştilor de la Bloomberg, care au anticipat un avans de 3,5% al PIB-ului.

Producătorii de maşini care au au filiale în Ungaria, printre care Daimler şi Audi, au raportat rezultate foarte bune pe aceste unităţi în 2014, contribuind astfel la avansul PIB-ului, informează Mediafax.

Executivul de la București, în schimb, a pus pe jar compania Renault-Dacia, renunțând în urmă cu câteva luni la planul autostrăzii Pitești-Sibiu, esențial pentru dezvoltarea industriei auto din România.

De asemenea, Daimler a ales să deschidă o fabrică în Ungaria, după ce a constatat că infrastructura din România este 'la pământ', din cauza incompetentei politicienilor români.

În comparaţie cu primul trimestru al acestui an, PIB-ul Ungariei a crescut cu 0,8%.

Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, care a fost numit în aprilie pentru un nou mandat de patru ani, vrea să reconstruiască economia naţională pe baza industriei.

"Creşterea a fost susţinută de producţia industrială şi de construcţii, în timp ce agricultura a avut rezultate destul de bune", a spus Pal Pozsonyi, analist la Biroul ungar de Statistică.

Mai multe articole despre:
Ungaria creştere economică