MENIU

Secretul cumplit al majoretelor nord-coreene: sclave sexuale și o viață supusă regimului Kim Jong-un

Majoretele nord-coreene care au încurajat din tribune delegația țării lor la Jocurile Olimpice din PyeongChang, Coreea de Sud, ascund un secret sumbru. Mai mulți dezertori din țara aflată sub o cruntă dictatură spun că tinerele sunt obligate să "presteze servicii" pentru oamenii politici.  

Majoretele din Coreea de Nord au atras atenția a milioane de oameni la Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang. Puțini oameni știu însă secretele acestor tinere.

Potrivit unor surse citate de presa occidentală, fetele trec printr-un proces dur de selecţie, antrenându-se cu psihologii, într-un adevărat cantonament, comparat de presa engleză cu un proces de "spălare pe creier". Totul, pentru a ajunge în această poziție și pentru a fi lăsate să părăsească țara.

Ele au stat sub o supraveghere constantă și nu au avut voie să interacționeze cu străinim păstrând un traseu bine stabilit, între diverse evenimente, masă și camera de hotel, mereu câte două. 

Mai mult, publicația britanică Metro scrie că tinerele sunt de fapt sunt transformate în "sclave sexuale" pentru oamenii cu funcţii importante din cadrul regimului Kim Jong-Un.

Lee So-yeon este o fugară din Coreea de Nord care a lucrat în armată şi care apărăsit țara în 2008: Aceasta spune că majoretele trebuie să "presteze servicii" pentru oamenii politici din Coreea de Nord.

"Poate părea un spectacol modern din afară. Oricum, majoretele trebuie şi să meargă la petreceri şi să ofere servicii sexuale. Acest tip de suferinţă urmează după spectacole. Merg la evenimente, la petrecere şi trebuie să se culce cu oamenii de acolo, împotriva voinţei lor", a spus Lee So-yeon pentru Bloomberg.

Aproximativ 230 de majorete din Coreea de Nord au fost prezente la Jocurile Olimpice, o mișcare menită să promoveze partea ”sensibilă” a regimului dictatorial care a stârnit îngrijorarea comunității internaționale după testele nucleare și balistice. 

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord Jocurile Olimpice majorete