MENIU

SECRETUL bărbatului care a reuşit să învingă CANCERUL de trei ori

SECRETUL bărbatului care a reuşit să învingă CANCERUL de trei ori

Scott Stephens avea doar 23 de ani când a fost diagnosticat cu cancer prima dată. După șase ani de chimioterapie, tratamente experimentale și operații a decis sa-și schimbe stilul de viață. A început să facă exerciții fizice și să mediteze. Acum are 37 de ani și de 8 ani a scăpat de cancer.

Bărbatul care locuiește în Melbourne, Australia povestește că totul a început de la o aluniță.

”Am observat că o aluniță pe care o aveam pe coapsă și-a modificat forma. Am mers la dermatolog și în urma mai multor teste am fost diagnosticat cu melanom, o formă gravă de cancer de piele”. Medicii l-au operat și i-au spus apoi că e în regulă.

”Șase luni mai târziu am observat că ganglionii din zona inghinală mi s-au mărit. Mi-am făcut o biopsie și am descoperit că am melanom. Am făcut o mulțime de teste, operații, mi s-au scos ganglionii din zona inghinală”, a adăugat Scott.

Medicii i-au recomandat să încerce un tratament experimental timp de 12 luni. ”Mă simțeam foarte rău la început, aveam febră, greață, însă era suportabil. A trebuit să renunț la servici pentru că nu mai puteam să stau mult timp în picioare, dar mi-am continuat viața, m-am căsătorit, mi-am cumpărat o casă”, a spus bărbatul.

Însă reîntoarcerea la normalitate nu a durat prea mult pentru Scott. După ce s-a întors din luna de miere a descoperit că melanomul recidivase. ”A fost foarte dificil. Medicii mi-au spus că chimioterapia nu dă rezultate în cazul melanomului așa că a trebuit să mă operez. Au apărut complicații și a fost nevoie de încă o intervenție chirurgicală. Apoi un prieten mi-a spus de  Gawler Foundation. M-am înscris și acolo am învățat despre importanța alimentației și a exercițiilor fizice”.

Așa că australianul a decis să arunce carnea și berea din frigider și să înceapă să bea sucuri de vegetale și să meargă mai mult pe jos. Însă după trei luni a a aflat că se răspândise din nou, cancerul. Așa că a început să facă chimioterpie, dar efectele adverse erau insuportabile. A slăbit 10 kilograme într-o săptămână și a descis să întrerupă tratamentul.

Citeşte continuarea pe doctorulzilei.ro.