MENIU

Secretele de pe fundul lacului Colibița, golit de apă după 30 de ani. VIDEO uluitor

Lacul Colibița din Bistrița-Năsăud, golit parțial, a scos la suprafață adevărate ruine, scrie Realitateadebistrita.net.

Lacul Colibița din județul Bistrița-Năsăud a fost golit parțial, după trei decenii, această etapă făcând parte dintr-un amplu proiect care prevede reabilitarea barajului, proiect finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

În urma golirii parțiale, au fost scoase la iveală plăci de beton, care par a fi adevărate ruine.

”Mărirea gradului de siguranță a Acumulării Colibița, județul Bistrița Năsăud” este proiectul care prevede realizarea unor lucrări de reabilitare în zona barajului de la Colibița. Potrivit Ministerului Apelor și Pădurilor, valoarea totală a investiției este de 50.585.000 euro, urmând să fie executate lucrările de curăţare a lacului, de reabilitare a barajului şi de consolidare a malurilor râului Bistriţa Ardeleană, conectat la lac. 

O primă etapă prevăzută în proiect constă în golirea parțială a lacului de acumulare. Operațiunea este necesară pentru ca specialiștii să aibă acces la sistemul de etanșare a barajului (masca barajului) și să evalueze starea acesteia.

Lucrările privind golirea lacului au fost deja demarate, iar o filmare realizată recent cu drona arată o altă față a lacului. În urma golirii parțiale, au rămas ziduri de beton care au stat mai bine de 3 decenii în adâncuri și care par a fi adevărate ruine.

Mai multe articole despre:
Bistriţa lac colibiţa