MENIU

Sechestru pe averea Elenei Udrea. Avocat: "Este vorba de mai multe milioane de lei"

Sechestru pe averea Elenei Udrea. Avocat: Este vorba de mai multe milioane de lei

Procurorii DNA au dispus, vineri, instituirea unui sechetru asigurator pe o parte din averea Elenei Udrea, în dosarul "Gala Bute".

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat, vineri, că Elenei Udrea i s-a adus la cunoştinţă instituirea sechestrului asigurator pe o sumă de bani. Striblea a refuzat să precizeze despre ce sumă este vorba. Măsura este dispusă în dosarul "Gala Bute".

"A fost adusă la cunoştinţă instituirea sechestrului asigurator, atât pentru Elena Udrea, cât şi pentru alte persoane, o sumă de câteva milioane de lei, este vorba de bunuri imobile şi mobile. Este o sumă pe care au calculat-o procurorii ca presupus prejudiciu în acest dosar (dosarul "Gala Bute", n.r.). S-a pus sechestru pe o sumă de imobile clar identificate şi pe părţi sociale ale unor societăţi. Sunt mai multe terenuri şi câteva părţi sociale la unele societăţi comerciale", a declarat avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea.

Întrebat ce reacţie a avut Elena Udrea când i s-a adus la cunoştinţă măsura, acesta a replicat: "Se aştepta."

Totodată, întrebat cum a petrecut Udrea ultimele două nopţi în Arestul Poliţiei Capitalei, avocatul a declarat: "Nu ca acasă."

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Elena Udrea deţine două imobile în Bucureşti, 21 de terenuri agricole în judeţul Călăraşi, şase terenuri intravilane în Capitală, bijuterii în valoare de 100.000 de euro şi două autoturisme. Totodată, aceasta deţine părţi sociale la patru societăţi comerciale. Avocatul Elenei Udrea susţine că terenurile de la Nana nu se numără printre bunurile puse sub sechestru.

Aceeaşi măsură a sechestrului asigurator a fost dispusă, în acelaşi dosar, şi pentru Rudel Obreja, Cornel Resmeriță, Miron Dorel Gardean, Miron Lupulescu și Ion Ariton.

"Procurorii anticorupție (...) au dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin următorilor inculpați în dosarul "Gala Bute": Elena Udrea, Rudel Obreja, Cornel Resmeriță, Miron Dorel Gardean, Miron Lupulescu și Ion Ariton ", arată DNA într-un răspuns transmis vineri.