MENIU

Secția specială care "fură" dosarele de la DNA face BLAT cu infractorii. Cazul Hrebenciuc

Viorel Hrebrenciuc

Vocile din societatea civilă, din Opoziție și chiar de la instituțiile europene și internaționale care au contestat înființarea Secției Speciale pentru investigarea magistraților se văd confirmate prin "blatul" deschis pe care "noul DNA" îl face cu marii corupți.

Secția de investigare a infracțiunilor magistraților (SIIJ), condusă încă de Gheorghe Stan, proaspăt trimis de PSD la Curtea Constituțională, a retras luni apelul în dosarul de corupție în care Viorel Hrebenciuc fusese condamnat la doi ani de închisoare în primă instanță.

Este o decizie fără precedent, iar retragerea apelului e irevocabilă și îi favorizează pe cei inculpați în dosar. Cererea reiese dintr-un document depus azi la Înalta Curte și prezentat de G4media.

Ce înseamnă că SIIJ a retras apelul în dosarul Hrebenciuc-Chiuariu. Procesul continuă pentru trafic de influență în cazul lui Viorel Hrebenciuc întrucât el a făcut apel față de decizia de condamnare de la fond de 2 ani cu executare, au explicat avocatii inculpaților din acest dosar.

Deci chiar dacă SIIJ a retras apelul, procesul față de Hrebenciuc continuă pe apelul inculpatului care speră să fie achitat sau să obțină o condamnare mai mică. În schimb, procesul nu mai continuă față de Tudor Chiuariu, întrucât fostul ministru al Justiției a fost achitat la fond, SIIJ a retras apelul față de decizia de achitare, iar el în mod evident nu formulase apel.

În primă instanță, Hrebenciuc fusese condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Dacă va rămâne cu această condamnare, din acești doi ani, lui i se va scădea perioada petrecută în arest preventiv și arest la domiciliu. Potrivit surselor G4Media.ro, Hrebenciuc ar mai avea de făcut o lună de închisoare, maxim două.