MENIU

Sebastian Lăzăroiu analizează: ”Omul ruşilor e vicepremier şi sclava PSD, Gîrbovan, la Justiție”

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a reacţionat dur după remanierea guvernamentală anunţată de premierul Viorica Dăncilă după Comitetul Executiv al PSD.

Sebastian Lăzăroiu consideră că noua propunere de ministru a fost la vedere în ”oastea pesedistă” deși e magistrat independent și părea dispusă să ţină cont de rapoartele GRECO, MCV, al Comisiei de la Veneţia.

"Povestea cu Gîrbovan e aşa. Birchall abia fusese numită ministră la Justiţie de vreo două sau trei luni. Spre surprinderea multora, a înfruntat-o pe Dăncilă, dar şi nucleul penal din PSD. Nu ştiu cât de departe ar fi mers, dar părea dispusă să ţină cont de rapoartele GRECO, MCV, al Comisiei de la Veniţia, până la urmă o poziţie de bun simţ, sigur, incongruentă cu politica nesimţită a PSD în domeniul justiţiei.

Gîrbovan, chipurile, magistrat independent, dar la vedere în oastea pesedistă, a acceptat să ducă mai departe steagul politizării instanţelor (devenise un steag prea greu pentru Savonea), altfel ar fi respins propunerea", este de părere Lăzăroiu.

Analistul politic şi-a exprimat speranţa că preşedintele Klaus Iohannis o să o "taie de pe listă" pe Dana Gîrbovan.

"Asta ar fi cea mai bună mişcare, pentru că, nu-i aşa, după ce o va respinge, toată lumea va şti ce e cu 'judecătoarea' Gîrbovan şi care e apartenenţa ei politică. Domnu' Tăriceanu, uite, ai un bun motiv să pleci de la guvernare. Omul ruşilor e vicepremier şi sclava PSD, Gîrbovan, la justiţie. Da' cum să pleci de la măcelărie şi, mai ales, unde...", a sccris Sebastian Lăzăroiu pe pagina sa de Facebook.

Mai multe articole despre:
null