MENIU

Se întâmplă în România: Secție de spital reabilitată în timp record!

Spitalul Județean de Urgență a reușit să reabiliteze o secție întreagă în doar trei zile. Secția de Hemodializă este prima din țară unde pereții sunt placați cu material cu efect permanent bactericid.

Secția de Hemodializă a spitalului Județean Bistrița a fost reabilitată în 65 de ore, lucările fiind începute vinerea trecute și terminate duminică noaptea. Luni de dimineață, secția era deja pregătită să primească paciențim scrue Bistrițeanul.ro.

Decizia extremă a reabilitării în timp record pentru că zeci de pacienți depind de această secție, iar reprezentanții spitalului nu o puteau ține închisă mai mult de trei zile.

Cu această ocazie a fost instalată tehnică medicală de ultimă generație, instalație de aer sterilizat, iar pereții au fost placați cu material cu efect permanent bactericid. Acesta este primul spital din România care utilizeză acest material.

„După un weekend foarte lung am reușit ceva ce părea aproape imposibil... o reabilitare în 65 de ore. Mulțumesc în primul rând pacienților internați care ne-au suportat pe parcursul acestor zile destul de zgomotoase, mulțumesc echipei de muncitori care au lucrat 24 de ore din 24 pentru a putea finaliza aceste lucrări, și mulțumesc echipei din jurul meu și întregului personal al spitalului care azi-noapte a reușit să curețe, dezinfecteze și monteze aparatura necesară procedurilor de dializă”, a postat pe Facebook managerul Spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany, scrie bistrițeanul.ro.