MENIU

Se incing spiritele şi în USR, 100 de colegi sar la gâtul liderului Dan Barna (VIDEO)

Pregătirea pentru europarlamentare a provocat un scandal uriaş şi o revoltă a liderilor de organizaţii din USR împotruva preşedintelui formaţiunii, Dan Barna. Acesta este acuzat că şi-a exprimat public susţinerea faţă de cinci candidaţi înscrişi în cursa internă pentru europarlamentare, iar apoi ar fi cerut ca înregistrarea video a momentului să nu fie difuzată. Clipul video a ajuns în posesia jurnalişltilor de la ştiripesurse.ro.

Scandalul a pornit după ce, pe canalele de comunicare internă ale USR a apărut o înregistrare video de la un team-building al formațiunii, care a avut loc la Barcelona pe 3 noiembrie, şi unde Dan Barna i-a nominalizat, în public, pe favoriţii la cursa internă pentru alegerile europarlamentare din mai 2019. 

Cei cinci pe care-i susţine Dan Barna sunt Cristian Ghinea - cap de listă, Vlad Botoş (USR Arad), Radu Mihaiu (USR Sector 2), Iulian Lorincz şi Emanuel Stoica (USR Diaspora).

sursă video: stiripesurse.ro 

Anunţul a stârit confuzie şi nemulţumire, iar 100 de membri ai USR au semnat o scrisoare deschisă, în care-i transmit lui Dan Barna că se așteptau să fie echidistant şi  să își exprime public susținerea pentru cinci din cei 82 de candidați înscriși în cursa internă pentru europarlamentare.

"Noi suntem o parte din „oamenii noi”, aceia care nu au mai făcut vreodată politică, aceia care au un loc de munca si care rup din timpul lor, după orele de lucru, pentru a participa la acţiuni, sau pentru a face campanie. Şi noi considerăm că USR tocmai prin promovarea „oamenilor noi” va reuşi la viitoarele bătălii electorale. Ca simplu membru USR, aveţi tot dreptul să susţineţi pe cine doriţi şi să vă faceţi public opţiunile. Din funcţia de preşedinte al partidului, cea mai democratică formaţiune politică aflată în Parlament în aceste vremuri însă, ne aşteptam cu toţii să fiţi echidistant şi să îi susţineţi informal pe toţi cei care au ales să se înscrie în această competiţie. (...) Ne aşteptăm ca un leader să lucreze în susţinerea tuturor, în formarea celor fără experienţă şi în pregătirea lor pentru viitorul apropiat. Sunteţi Preşedinte pentru toată suflarea useristă, nu doar pentru unii!”, au conchis membrii USR în documentul transmis lui Dan Barna.

Contactat de MEDIAFAX, președintele USR, Dan Barna, nu a vrut să dea un punct de vedere cu privire la subiect.

NU este primul scandal intern în USR, pe fondul stabilirii listelor pentru europarlamentare. Pe 23 octombrie, pe grupurile interne ale partidului circula un document, în care membrii USR își arătau nemulțumirea cu privire la discuţiile între Dan Barna şi Dacian Cioloş, pentru liste comune la europarlamentare, potrivit unor surse politice.

Atunci, într-un document obţinut de MEDIAFAX, Barna a transmis un mesaj în care explica situaţia, dar le şi cerea colegilor să nu mai atace public formaţiunea. În text, Barna oferea explicaţii colegilor de partid despre întâlnirea cu fostul premier tehnocrat, spunându-le acestora "nu aveţi de ce să vă îngrijoraţi", potrivit documentului intern transmis pe un grup de Facebook al formaţiunii intitulat "Poiana", obţinut de Mediafax.

sursă foto: Agerpres

Mai multe articole despre:
null