MENIU

Un mega-mall va fi construit în locul Uzinelor Malaxa

<p>Hala Laminor</p>
<p>Hala Laminor</p>

Primăria Sectorului 3 a anunțat, joi, că se află în căutarea unui partener pentru construcţia unui mall în locul Uzinelor Malaxa, aflate astăzi în paragină.

Societatea Administrare Active Sector 3 SRL va demara în perioada următoare procedura de selecție a unui partener pentru dezvoltarea proiectului Hala Laminor.

Parteneriatul va fi încheiat pe o perioadă de 50 de ani, în vederea dezvoltării proiectului pentru zona comercială, respectiv 35.000 mp, se arată în comunicatul de presă al primăriei. Prețul de pornire pentru întreaga perioadă este 174 euro/mp.

Primăria Sectorului 3 a preluat, în anul 2014, Hala Laminor (68.000 de mp) și urmărește ca aceasta să devină un punct de reper pe harta Sectorului 3.

Proiectul „Hala Laminor" este structurat astfel:

- 35.000 mp (aproximativ 50%) - destinată zonei de agrement - (cultură, sport, parc științific, recreere, educație, cercetare și administrație);
- 35.000 mp (aproximativ 50%) zona comercială, partener privat - destinată comerțului, alimentației publice și altor activități conexe.

Hala Laminor, cu o suprafata de 68.000 de metri patrati, are începuturi legate de anul 1936, odata cu infiintarea Uzinelor Malaxa, transformate in anii comunismului in Intreprinderea 23 August. Dupa anul 1990 obiectivul a fost cunoscut drept Uzinele Faur si considerat pe buna dreptate, astazi, un reper istoric al arhitecturii industriale de pe teritoriul Sectorului 3.

Prin preluarea acestui obiectiv Primaria Sectorului 3 si-a propus sa dezvolte un proiect benefic pentru comunitatea locala si sa revitalizeze o zona strategica a Sectorului 3.

Într-un proiect anterior publicat pe site-ul primăriei, autoritățile vor să amenajeze Hala Laminor astfel încât să devină un punct de reper pentru activitățile culturale din Sectorul 3. Aici va functiona o sala cu o capacitate de 2.000 de locuri, trei sali pentru spectacole de teatru, cu cate 500 de locuri fiecare, si alte cinci sali atelier pentru spectacole si evenimente. De asemenea, hala va gazdui cel mai mare centru acvatic de facilitatile caruia elevii din Sectorul 3 vor beneficia gratuit.

In urma numeroaselor solicitari catre Ministerul Culturii, Primaria Sectorului 3 a primt avizul Comisiei Culturii pentru punerea in siguranta a cladirii monument Hala Laminor, pasii urmatori fiind definitivarea proiectului de consolidare si demararea lucrarilor.

Mai multe articole despre:
mall uzinele malaxa