MENIU

Se anunță o schimbare istorică: nu mai trebuie să-ți încarci bateria la telefon

<p>smartphone</p>

Stresul legat de încărcarea telefonului ar putea să dispară în curând. Este o chestiune de luni, spun specialiștii din piața telefoniei mobile.

Imaginează-ti că nu vei mai trăi niciodată sentimentul acela frustrant că bateria de la telefonul tău urmează să moară. În mod miraculos, este posibil ca încărcarea telefonului să devină în câteva luni o istorie a trecutului.

Companiile de tehnologie dezvoltă o modalitate prin care toate gadget-urile se pot încărca în timp ce stau în buzunar, potrivit CNN.com.

Prin conversia undelor radio în putere electrică, smartphone-urile echipate cu receivere speciale își vor putea extrage energia din aer.

Tehnologiile wireless de încărcare a bateriilor există de câțiva ani, însă trebuie să-ți ții dispozitivul nemișcat pe masă în timpul operațiunii de încărcare. Nu este o mare diferență față de legarea la încărcător prin fir.

Acum se încearcă o cu totul altă strategie, care va permite reîncărcarea printr-un mecanism care este incorporat în telefon. Practic, poți să te miști oriunde cu telefonul tău mobil și acesta să se încarce de la sine.

Mai multe articole despre:
telefon mobil smartphone baterie telefon