MENIU

Scrisoarea unei mame către ministrul Remus Pricopie

<p>Remus Pricopie / Foto: bzi.ro</p>

Şcoala românească, o povară pentru părinţi şi copii! Exasperată de dezastrul din învăţământ, mama unui elev i-a trimis o scrisoare ministrului Educaţiei. Vorbeşte de banii pe care trebuie să îi dea an de an, de mizeria din şcoli şi de profesorii mediocri care predau după metode vechi de zeci de ani unor copii care nu sunt încurajaţi să se concentreze pe domeniile de care se simt atraşi.

SCRISOAREA UNEI MAME CĂTRE MINISTRUL PRICOPIE, potrivit www.smartwoman.hotnews.ro.

“Vă mulţumesc pentru că înainte de începerea anului şcolar trebuie să spăl pe jos, să şterg praful, să spăl geamurile clasei unde va învăţa copilul. [...] Mulţumesc pentru scaunele de bancă din care ies cuie, în acest fel se învaţă copilul cu greutăţile vieţii.”

„Vă mulţumesc pentru cadre didactice deosebite. [...] O profesoară de engleză aflată permanent în ''pragul unei crize de nervi'', că altfel nu ştiu cum să numesc o femeie care ţipă la toţi copiii, fără excepţie. [...] Lista poate continua cu cadre didactice care nu vorbesc corect gramatical, care folosesc 'care' în loc de 'pe care', dar acest lucru e un moft, ştiu prea bine.”

„Anul trecut, de exemplu, s-a ajuns, cu toate fondurile şi manualele, la aproximativ 500 lei. Bani pentru manuale? Da, aţi auzit bine. Am întrebat la seviciu şi un singur coleg nu a plătit pentru ele anul trecut. [...] Urmează videoproiectoarele, laptopurile, calculatoarele, imprimantele şi multă, multă hârtie. [...] Cam aceasta e realitatea pe teren. [...] Nu e niciun haos pentru că nu există manuale. Staţi fără grijă! Sistemul s-a repliat, se cer bani pentru diverse caiete pe care să se lucreze.”

Mai multe articole despre:
scrisoare mamă ministrul educaţiei Remus Pricopie