MENIU

Scrisoarea emoţionantă primită de Obama, de la un puşti de 6 ani: "Va fi fratele nostru"

Preşedintele american Barack Obama a primit recent o scrisoare emoţionantă, semnată de un băieţel în vârstă de şase ani.

În scrisoarea sa, puştiul pe nume Alex, din New York, îi cere lui Obama o "favoare" neaşteptată: să-i ofere o casă unui refugiat. Este vorba despre Omran, copilul al cărui fotografie a stârnit o emoţie puternică în întreaga lume. Aşezat într-o ambulanţă, plin de sânge şi de praf, micul Omran priveşte fix, buimac, în obiectivul aparatului de foto al lui Mahmoud Rslan, la câteva minute după ce a scăpat unui raid care i-a vizat casa, în oraşul sirian Alep.

Iată, deci, ce i-a cerut Alex liderului de la Casa Albă:

"Dragă preşedinte Obama,

Îţi mai aminteşti de băieţelul din ambulanţă, din Siria? Poţi, te rog, să te duci să-l iei şi să-l aduci la noi? Parchează pe alee sau pe stradă, iar noi vă vom aştepta cu steguleţe, flori şi baloane. Îi vom oferi o familie şi va fi fratele nostru. Catherine, sora mea mai mică, va prinde fluturaşi pentru el.

La mine la şcoală am un prieten din Siria, Omar, şi îi voi face cunoştinţă cu el. Putem să ne jucăm toţi, împreună. Îl putem invita la petrecerile aniverare, iar el ne va învăţa altă limbă. Noi putem să îl învăţăm limba engleză, aşa cum am făcut cu prietenul meu Aoto, din Japonia.

Te rog, spune-i că fratele lui va fi Alex, care este un băiat foarte bun, aşa ca el. Cum nu va putea aduce şi nu are jucării, Catherine îi va da iepuraşul ei albastru. Iar eu voi împărţi cu el bicicleta mea şi îl voi învăţa să meargă cu ea. Îl voi învăţa să facă operaţii la mate. (...)

Îţi mulţumesc foarte mult! Abia aştept să veniţi!"

Impresionat, preşedintele Barack Obama a distribuit scrisoarea lui Alex şi pe pagina sa de Facebook, ulterior ea devenind virală pe reţeaua de socializare.

Mai multe articole despre:
Siria scrisoare bombardamente Barack Obama Alex alep Omran