MENIU

Scriitorul și comentatorul sportiv Radu Paraschivescu: "Tatăl lui Djokovici este un idiot"

Novak si Sârdjan Djokovici

Scriitorul și comentatorul sportiv Radu Paraschivescu a afirmat că tenismenul  Novak Djokovic greșește lăsându-l pe tatăl său să "iasă în față" în disputa legată de interdicția de a intra în Australia, pentru primul mare turneu de Grand Slam al anului.

„Singura certitudine pe care o am este că Srdjan Djokovic este un idiot! Asta pot să spun. În momentul în care tu vii și faci din copilul tău un Spartacus, când vii și spui că oligarhii ăia lacomi nu-i lasă copilul să joace, copilul câștigând de nouă ori turneul ăla, în momentul în care tu pleci din Serbia și te muți la Monte Carlo ca să nu plătești impozite, n-ai voie să deschizi gura. Decât dacă Dumnezeu ți-a făcut economie de creier, doar în situația asta," a afirmat Paraschivescu, la un post TV de sport. 

Novak Djokovici este izolat într-un centru pentru imigranți din Melbourne, așteptând judecarea apelului depus față de decizia autorităţilor australiene de a-l expulza.

În ultimele zile, Srdjan Djokovic, tatăl tenismenului, a ieșit în prim-plan prin declarații controversate, de la comparația între fiul său și Isus Cristos până la atacuri împotriva la adresa Occidentului legate de războiul din Kosovo.

De altfel, Djokovici și tatăl său au fost de mai multe ori în centrul unor controverse din cauza unor declarații sau gesturi favorabile ultra-naționalismului sârb. În septembrie anul trecut, Novak a apărut într-o fotografie alături de un fost comandant paramilitar sârb care a participat la masacrul de la Srebrenica.

În 2020, tatăl marelui campion a avut un schimb agresiv de replici cu ambasadorul Kosovo, după ce acesta l-a criticat pe Novak pentru că a cântat un cântec naționalist la o confruntare sportivă.

 

Mai multe articole despre:
Radu Paraschivescu Djokovici idiot kosovo