MENIU

Mircea Cărtărescu, reacție la demisia lui Ponta. ”E omul care a făcut cel mai mult rău României”

După ce Victor Ponta a anunțat că demisionează din funcția de premier al României, reacțiile din partea oamenilor politici și a artiștilor nu au întârziat să apară. 

Scriitorul Mircea Cărtărescu consideră că fostul prim-ministru Victor Ponta este politicianul care a făcut cel mai mult rău României în ultima vreme. 

”Omul care-a facut cel mai mult rau Romaniei in ultimii ani, Victor Ponta, a demisionat. Sistemul e insa in picioare. Urmeaza zile decisive. Parlamentul trebuie dizolvat si trebuie sa urmeze alegeri anticipate. Reset la sistem” a scris Mircea Cărtărescu, pe Facebook. 

Victor Ponta a anunțat, miercuri, la Guvern, că-și depune mandatul. ”Îmi depun mandatul de prim-ministru și al Guvernului României. Fac acest lucru pentru că, în anii în care am făcut politică, am rezistat la orice bătălie cu politicienii, niciodată nu mă bat cu oamenii. Supărarea, suferința legitimă a oamenilor nu trebuie să genereze în jocuri de putere cu efecte negative (...) Sper că depunerea să satisfacă așteptările celor care au protestat și să revenim la rațiune”, a declarat Ponta.