MENIU

Scos din cărți pentru Parlament, Florin Iordache vizează o funcție înaltă, fără limită de mandat (surse)

Scos din cărți pentru Parlament, Florin Iordache vizează o funcție înaltă, fără limită de mandat (surse)

După ce n-a mai prins loc pe lista PSD pentru parlamentare, deputatul Florin Iordache, fost ministru al Justiției, și-a depus, marți, candidatura pentru președinția Consiliului Legislativ, o funcție care nu are limită de mandat şi nici proceduri de revocare. 

Iordache nu este singurul candidat la această funcție, dar este creditat cu șansele cele mai mari, au precizat sursele din PSD pentru Mediafax.

Ședința de plen în care se va vota cine va prelua funcțua de președinte al Consiliului Legislativ este programată la ora 16:00, după ce depunerea candidaturilor a fost prelungită până marți, la ora 12:00.

Președinții Consiliului Legislativ nu au o limită de mandat şi nu există nicio procedură prin care să poată fi revocaţi.Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României.

Florin Iordache a fost ministru al Justiției în guvernul condus de Sorin Grindeanu și este cunoscut drept promotorul Ordonanței 13, care a dus la organizarea celor mai mari proteste postdecembriste. 

 

Mai multe articole despre:
Florin Iordache oug 13 legile justitiei dragnea psd