MENIU

Școală modernizată, cu lacăte pe ușă încă din prima zi a noului an școlar! Unde învață elevii - Situație revoltătoare la Suceava

Școală modernizată, cu lacăte pe ușă încă din prima zi a noului an școlar/ Captură video

O școală recent modernizată din Suceava are lacătul pe ușă. Unitatea gimnazială nu poate fi folosită de elevi din cauza unor probleme financiare legate de plata lucrărilor efectuate. Cei mici au fost nevoiți să facă cursurile pe holuri pentru că nu au destule clase terminate. De la profesori, director și părinții, cu toții sunt indignați de situație și cer ca elevii să fie lăsați în spațiile modernizate. 

Problemele au început odată cu modernizarea unei părți din clădirea școlii. Atunci, elevii au învățat în partea opusă a instituției, pentru a permite desfășurarea lucrărilor. Apoi, s-au mutat înapoi, însă în două schimburi, pentru că spațiul era insuficient.

Deși elevii care învață după amiază nu dau randament, profesorii au fost îngăduitori. Acum, după modernizare, cadrele didactice nu înțeleg de ce școala este tot închisă.

Profesori sunt indignați că nu le pot oferi celor mici un spațiu potrivit pentru învățat. Și au și o ipoteză.

Directorul școlii este și mai indignat. Mai ales că instituția pe care o conduce este în primele 20 din județ unde toți elevii au promovat testarea națională.

În prima zi de școală elevii au stat pe holuri, pentru că nu aveau loc în clădirea secundară. Mai mult decât atât, holurile sunt încă pline cu toate manualele și cărțile bibliotecii.

Primarul se apără cu toate forțele și spune că a vrut o școală modernă, demnă de o localitate europeană.

Edilul a declarat, de altfel, că firma constructoare mai are de primit bani de la Ministerul Dezvoltării pentru lucrările executate. 

Mai multe articole despre:
scoala modernizata lacat usa scoala suceava elevi