MENIU

Școala de la țară care face concurență celor de la oraș

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Cu emoție și cu visuri mari, aproape 3 milioane de copii pășesc astăzi într-un nou an școlar. Totuși, peste 3000 de școli din țară nu au autorizație de funcționare, dar se poate și altfel. Într-o comună din Argeș funcționează o școală ultramodernă. Reabilitată acum trei ani din fonduri guvernamentale, școala respectă toate standardele, iar elevii au cele mai bune condiții. 

Școala din comuna Albota a fost construită în anii `60, dar a fost reabilitată total. Sobele au fost înlocuite cu o centrală pe gaze, iar clasele, atât cele de grădiniță, cât și cele de gimnaziu au fost dotate cu toate cele necesar. Mai mult, a fost construit și un cabinet de informatică, dar și unul medical. La această scoală învață peste 200 de elevi.

„Școala a fost renovată în anul 2019. 12 săli de clasă avem, 3 laboratoare, sală de mese, bibliotecă și 250 de elevi”, a precizat Adela Călin, directoarea școlii din Albota.

Dotată cu instrumente performante, școala din comună a devenit o adevărată rivală pentru unitățile de învățământ de la oraș.

„De când ne-am mutat în casă nouă, a crescut numărul de elevi pentru că cei care s-au mutat la Pitești, au venit înapoi la noi la școală”, a mai explicat directoarea școlii din Albota.

Primarul din localitate s-a implicat în totalitate în proiect și se bucură că elevii pot învăța acum într-o școală la standarde europene.

„Vreau să spun că este lucrul cu care mă mândresc. Acolo a depins de mine și am fost și diriginte de șantier și am pus totul la punct, ca la carte”, a transmis Ion Dumitru, primarul localității Albota.

Nu același lucru se poate spune despre sala de sport. Deși lucrările ar fi trebuit finalizate în aprilie, investiția prin Compania Internațională de Investiții este acum abandonată. Muncitorii, neplătiți de anul trecut, au abandonat lucrarea.

„Cea mai mare dezamăgire a mea la ora actuală este această sală. Iar ca să termin această șapă, să nu distrug instalația de încălzire prin pardoseala a trebuit să cumpăr eu ciment și nisip. De venit la muncă, nu a venit nimeni”, a mai afirmat edilul.

Edilul speră, totuși, că lucrările se vor relua, iar elevii vor putea face mișcare într-o sală ultramodernă. 

Mai multe articole despre:
scoala arges albota