MENIU

Schimbare radicală în strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România - Anunțul ministrului Alexandru Rafila

Alexandru Rafila anunță schimbarea strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România Foto: Profi Media

Vaccinarea anti-COVID-19 se va face la medicii de familie, la fel ca și alte imunizări prevăzute în schema națională de vaccinare pentru anumite grupuri vulnerabile. Anunțul a fost făcut luni de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, după ce vaccinarea a scăzut considerabil în România în ultima perioadă. 

Ministrul Sănătății a anunțat luni că este posibil ca pe viitor vaccinarea anti-COVID-19 să se facă la medicii de familie. 

„Centrele de vaccinare își au rostul atunci când discuți de o urgență de sănătate publică, când trebuie să existe accesibilitate, volume mari de vaccin care se vehiculează. În momentul de față, când avem puține persoane care se vaccinează, în mod normal medicii vaccinatori trebuie să devină medicii de familie, așa cum există și pentru alte tipuri de vaccin”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila.

Ministrul a spus că se va ajunge  la această situație „în curând. Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina, nu se vor închide centrele după care căutăm alternativa. Întâi creăm alternativa, astfel încât oamenii să aibă unde să se vaccineze”.