MENIU

Schimbare radicală în magazine: Alimentele vor avea etichete roșii, galbene și verzi. Ce înseamnă

Alimentele la raft, pe culori

Schimbare radicală în magazine: etichetele roșii, galbene sau verzi ar putea însoți toate alimentele, pentru ca clienții să știe care sunt riscurile pentru sănătate.

Firmele vor fi obligate ca pe fiecare produs alimentar, inclusiv băuturi, să aplice etichete care să atenționeze cumpărătorul asupra riscului cardiovascular la care se expune prin consumul anumitor substanțe.

Etichetele vor fi roșii, galbene sau verzi, în funcție de gradul de risc, și vor indica și conținutul de sare, zahăr sau grăsimi dacă depășește cantitatea fără risc pentru sănătate, sunt condițiile impuse într-un proiect redactat în Parlament și care urmează să fie dezbătut.

Etichetele vor avea formă dreptunghiulară, cu dimensiuni de minimum 10% din eticheta produsului, dar nu mai puțin de 10x40 milimetri.

Etichetele de culoare roșie vor fi aplicate pentru produsele cu risc cardiovascular crescut, cele de culoare galbenă, pentru produsele cu risc cardiovascular moderat, iar cele de culoare verde, pentru produsele cu risc cardiovascular redus, scrie Profit.ro.

Mai multe articole despre:
ţigări alimente pachete de ţigări