MENIU

Schimbare în Guvernul Dăncilă. Un secretar de stat controversat preia șefia Afacerilor Europene

George Ciamba, noul ministru din Guvernul Dancila

Ministerul Afacerilor Europene ar putea avea un nou șef, informează Realitatea TV. George Ciamba este propunerea Executivului pentru înlocuirea lui Negrescu, dar mutarea trebuie să treacă pe  la Klaus Iohannis.

Secretarul de stat în MAE George Ciamba a fost propus pentru funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, transmite Realitatea TV.

Postul a rămas vacant după demisia cu cântec a lui Victor Negrescu din acest weekend.

George Ciamba ar fi apropiat de Liviu Dragnea, el fiind cel care a angajat-o pe fiica unuia dintre actionarii TelDrum la MAE.

Propunerea făcută de șeful PSD urmează să fie supusă marți votului în Biroul politic permanent al partidului, după care mingea ajunge în terenul lui Iohannis. Președintele poate refuza o singură dată, motivat, nominalizarea venită de la PSD, după care va fi forțat să accepte propunerea.

Cine este George Ciamba, noul ministru din Guvernul Dăncilă. De ce i se spune "omul lui Dragnea"

George Ciamba ar fi cel care a angajat-o pe fiica unuia dintre actionarii TelDrum la MAE. Potrivit România libera, "protejatul lui Liviu Dragnea" din Ministerul Afacerilor Externe, secretarul de stat George Ciamba, a fost avansat ilegal în gradele diplomatice. Adică fără a se respecta Statutul Corpului Diplomatic al României.

Protecția lui Dragnea nu e întâmplătoare: George Ciamba a transferat-o la cabinetul său, pe post de consilier, pe Ioana Gheorghiaș, fiica lui Mugurel Gheorghiaș, unul dintre acționarii companiei TelDrum, potrivit Romania Libera.

Înainte ca PSD să câștige alegerile parlamentare din decembrie 2016, ambasadorul George Ciamba s-a apucat să lucreze la programul de guvernare al partidului.

Pentru realizarea documentului, a cerut sprijin de la direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Nu degeaba: liderul PSD, Liviu Dragnea, îi promisese șefia Ministerului Afacerilor Externe. Ciamba, însă, a ajuns doar secretar de stat cu atribuții sporite, iar fotoliul de ministru i-a revenit lui Teodor Meleșcanu, de la ALDE.