MENIU

Ciolacu, despre SCETEA din România: "Căutăm soluții". Cine ar trebui SĂ RĂSPUNDĂ pentru lipsa irigațiilor din PNRR

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, astăzi, că urmează să aibă o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, dar și cu ministrul Agriculturii Petre Daea pentru a purta discuții legate de PNRR și de soluțiile ce ar putea fi luate la problema sistemului de irigații, având în vedere situația extrem de dificilă cu care se confruntă fermierii în momentul de față ca urmare a secetei din România.

„Căutăm soluții la problema iriganțiilor și căutăm din fonduri de la bugetul statului. În cursul zilei de aastăzi voi avea o intalnire cu dl. prim-ministru, dar si cu dl. Daea, inainte de intalnirea cu primul-ministru", a afirmat Ciolacu, la sediul PSD din bulevardul Kiseleff. 

Ministrul Agriculturii Petre Daea a vorbit, duminică, în cadrul emisiunii "Săptămâna de vreme", de la Realitatea PLUS, despre măsurile luate de autorități în lupta cu seceta cruntă cu care se confruntă România din temelii în momentul de față. 

"Știind ce înseamnă zootehnica și nevoia de furaje, în acest moment am dispus prin ordine comune semnate de cel ce va vorbește și de ministrul Bode - am dispus prin regulă juridică, plecând de la cea agronomica și cea cerută de realitate și de fermieri, să poată să intervină și să schimbe destinația culturilor acolo unde sunt compromise. Prășitoarele, porumbul și floarea soarelui e compromisă total. Să poată imediat să între la recoltare și să o transforme în furaje pentru zootehnie", a afirmat Daea, pentru Realitatea PLUS.

 

Mai multe articole despre:
ciolacu ciolacu psd ciolacu seceta ciolacu pnrr pnrr