MENIU

Scene șocante într-o instituție de învățământ. Elevii clasei a 9-a au dat foc liceului la final de an

Un incident neobișnuit a avut loc în Muntenegru, la liceul „Vlado Milic” din Podgorica, unde elevii de clasa a 9-a au provocat, din greșeală, un incendiu pe acoperișul școlii.

De la ce a pornit incendiul

Conform informațiilor din presa internațională, incidentul s-a produs în timpul festivităților de sfârșit de an școlar. Elevii, entuziasmați de vacanța de vară ce urma să înceapă, au sărbătorit tradițional, urcându-se pe acoperișul liceului și aprinzând torțe. Această practică, deși nesancționată de conducerea școlii, devenise o obișnuință an de an, elevii postând adesea pe rețelele de socializare despre eveniment.

Incendiul a izbucnit când acoperișul liceului a fost aprins accidental de torțele elevilor. Directoarea instituției, Ivana Milic, a alertat imediat serviciile de urgență.

„Eram conștientă de faptul că ei sărbătoresc tradițional în fiecare an și se laudă pe rețelele de socializare cu torțele și petrecerile lor. În primul rând, ar trebui să începem cu cei care le-au vândut acele torțe și articole pirotehnice. Vom vedea ce măsuri educaționale vom lua, pentru că ei sunt încă elevi ai școlii noastre”, a declarat directoarea Ivana Milic, citată de SpyNews.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

Zdravko Blecic, reprezentantul pompierilor, a informat presa că la fața locului au intervenit cinci echipe de pompieri care au reușit să stingă incendiul.

„Focul a cuprins o parte din acoperiș și o suprafață de 40-50 de metri pătrați. Pompierii au avut probleme în a se apropia și a avea acces la această parte a școlii, însă, cu ajutorul portarului, care a fost foarte prompt, au reușit”, a declarat Zdravko Blecic.

Incidentul a ridicat întrebări cu privire la măsurile de siguranță și supraveghere necesare pentru a preveni astfel de evenimente în viitor.