MENIU

Scenariu-bombă la Culisele Statului Paralel. Ce ar negocia George Simion cu Ilie Bolojan și Emil Boc

Emil Boc și George Simion Foto: Strictsecret.ro

Scenariu-bombă lansat la Culisele Statului Paralel despre mișcările subterane de pe scena politică autohtonă. Doi dintre cei mai importanți lideri locali ai PNL, Ilie Bolojan și Emil Boc, ar fi avut o întâlnire de taină cu liderul AUR George Simion, cu care ar negocia o viitoare platformă naționalistă de tip modern, care ar urma să promoveze un candidat la președinție.

Chiar dacă mai este timp până la alegrile prezidențiale din 2024, din ce în ce mai multe nume din politica românească încep să se gândească cum le-ar sta în fotoliul de la Cotroceni.

Potrivit "Strict Secret", unul dintre posibilii candidați ar fi primarul Clujului, Emil Boc. Speculațiile asupra unei viitoare candidaturi a politicianului la președinția României au apărut după ce, recent, acesta l-a primit la Primăria din Cluj-Napoca pe liderul AUR, George Simion.

Publicația susține că întâlnirea dintre Emil Boc și liderul AUR a fost chiar amicală și că unul dintre motive ar fi faptul că primarul liberal al Cujului ar vrea să ajungă sub orice formă la Cotroceni.

Cum AUR a crescut enorm în sondaje în ultimul an și pare că va continua să crească în continuare, Emil Boc ar vrea să câștige capital și în zona votanților naționaliști, care susțin AUR. Astfel, edilul PNL a ajuns să numere lucrurile care îl aseamănă cu Simion.

„(…) avem și multe lucruri care sunt comune: printre acestea - susținerea valorilor naționale și a interesului național și tot ceea ce înseamnă perspectivă națională într-o Europă formată dintr-un concert al națiunilor, care nu presupune dispariția valorilor naționale și topirea identităților naționale. Sunt total de acord, am susținut din totdeauna acest lucru și îl voi susține,” a declarat Boc pentru Napoca Live.

"Strict Secret" relatează că Emil Boc nu ar exclude o candidatură cu susținerea AUR și pentru că, așa cum a făcut și în trecut, când a trecut de la PDL în tabăra liberală, acesta ar face acum o „reconfigurare a traseului politic” și ar alege să facă parte din echipa cu adevărat câștigătoare în ochii votanților.

Având în vedere faptul că scandalurile interne și unele decizii politice din ultimul an au adus PNL la un nivel extrem de scăzut în sondaje, jurnaliștii susțin că mutarea lui Boc este una firească. Oricum acesta știe că numele său reprezintă un brand politic național, aproape non-partid, și că se poate lipi când vrea el de orice partid politic, căci va fi judecat pentru realizările sale, nu pentru insuccesele partidului din care face parte” - mai susțin cei de la Strict Secret.

Totuși, ar vrea AUR ca Boc să-i reprezinte la prezidențialele din 2024? Cel mai probabil răspunsul ar fi unul pozitiv, pentru că edilul Clujului vine cu notorietate, cu o imagine bine construită și cu susținerea celui mai important centru de influență transilvănean în spate, Cluj-Napoca, care a decis ultimele patru seturi de alegeri prezidențiale.

Tot din nord-vestul țării apare un alt posibil candidat la prezidențialele de peste doi ani. Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și membru PNL, a declarat în cadrul unui interviu pentru Libertatea că nu exclude o viitoare candidatură la următoarele alegeri prezidențiale, dar că „nu aceasta e discuția importantă acum pentru România”. 

Potrivit surselor citate de Anca Alexandrescu, Ilie Bolojan s-ar fi întâlnit și el cu George Simion, iar aceste întrevederi ar face parte din demersurile de constituire a unei platforme naționaliste, din care ar urma să facă parte cei pomeniți mai sus, dar și alte nume de orientare suveranistă. 

Mai multe articole despre:
george simion emil boc ilie bolojan aur PNL