MENIU

Scenarii pentru alegerile prezidențiale: cine ar putea candida - SONDAJUL care zguduie scena politică

Scenarii pentru alegerile prezidențiale: cine ar putea candida - SONDAJUL care zguduie scena politică

Se fac jocurile pentru viitoarele alegeri și apar numele sonore care ar putea intra în cursa pentru prezidențiale. 

Kelemen Hunor: „O cred pe Kovesi când spune nu, în acel moment bănuiesc că a fost sinceră, dar a fost întrebată în primăvară anul trecut, astăzi suntem în septembrie, hai să vedem ce se va întâmpla anul viitor în mai, în iunie. Sunt foarte mulți care o măsoară pe doamna Kovesi, indiferent dacă pun rezultatul sau nu în presă. Aproape toate institutele de cercetare o măsoară pe doamna Kovesi și nu stă rău din câte știu eu”.

În ciuda speculațiilor că Laura Codruța Kovesi ar putea fi unul dintre candidații în alegerile prezidențiale, aceasta a susținut că nu are o astfel de intenție.

LAURA CODRUȚA KOVESI, șefa Parchetului European: „Nu, nu doresc să candidez la președinția României. Este un nu foarte categoric. Sunt procuror-șef european. Principala mea atribuție a fost să construiesc o instituție și am construit-o de la zero”.

În plus, președintele UDMR consideră că Marcel Ciolacu ar trebui să candideze din partea PSD. Pe de altă parte, când vine vorba despre Nicolae Ciucă, acesta nu crede că social-democrații s-ar mobiliza pentru fostul premier.

„Normal, Marcel Ciolacu ar trebui să fie candidatul PSD pentru că este președintele partidului. Nu știu dacă își dorește. Nu sunt convins că Marcel Ciolacu își dorește să fie candidat la prezidențiale.
E greu să-i vezi pe pesediști mobilizându-se pentru Ciucă. Nu exclud, nimic nu exclud în politică, dar ei nu s-au mobilizat nici pentru Ponta, nici pentru Geoană”, a mai spus Kelemen Hunor.

Pe de altă parte, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a dat de înțeles că ar putea intra și el în cursa pentru prezidențială. Până acum, al doilea om din NATO a răspuns evaziv la întrebările legate de o posibilă candidatură.

MIRCEA GEOANĂ, secretarul general adjunct al NATO: „În momentul în care voi lua o decizie finală, cred că nu are rost să comentăm mai mult decât este nevoie. Am spus-o și o repet, am o obligație de a sluji această alianță care mi-a oferit o poziție atât de importantă”.

Potrivit celui mai recent sondaj publicat de INSCOP, în momentul de față PSD se află pe primul loc pe lista preferințelor românilor cu 31%, urmat de PNL și AUR, la diferență de sub un procent. Sondajul a fost realizat în perioada 15-22 septembrie, pe un eșantion de 1550 de persoane.