MENIU

Scapă de insolaţie cu ajutorul plantelor

Scapă de insolaţie cu ajutorul plantelor

Ai stat prea mult la soare şi te-ai ales cu dureri de cap, greaţă şi ameţeli? Ei bine, te-ai ales cu o insolaţie în toată regulă. Scapă de simptomele neplăcute cu ajutorul preparatelor naturale din plante.

Apă cu lămâie

La fiecare expunere la soare, fie că ne alegem sau nu cu insolaţie, ne deshidratăm. Pentru a preveni acest fenomen, este indicat să bem câte un pahar de apă la fiecare jumătate de ora, dar deseori sărim peste această recomandare a medicilor. Că să combatem efectele negative ale insolaţiei, puteţi bea apă minerală cu lămâie, căci această nu doar că hidratează, dar va readuce în organism mineralele şi sărurile pierdute prin transpiraţie.

Infuzia cu mentă

Senzaţia de greaţă este un alt simptom specific insolaţiei, însă are un remediu natural: mentă. Luaţi câteva frunze uscate sau chiar proaspete de mentă (dacă găsiţi) şi faceţi o infuzie. Puteţi bea două chiar trei căni pe zi de ceai de mentă. Persoanele care suferă de constipaţie ar trebui să aibă, totuşi, grijă, căci menta tinde să accentueze tranzitul intestinal îngreunat.

Sursa: lyla.ro

Mai multe articole despre:
Soare plajă insolatie